DigiBirds Opublikowano 6 Września 2016 #1 Opublikowano 6 Września 2016 Cześć, Z tej strony Tomek Rok temu córka poprosiła mnie o założenie akwarium, a dziecku ciężko odmówić, a więc od roku w jej pokoju stoi 60l z Gupikami i tak oto zacząłem przygodę z rybami. W tym roku po odświeżeniu całego mieszkania i przemeblowaniu salonu została jedna niezagospodarowana ściana z, którą trzeba było coś zrobić. Odwiedziłem kolegę, który również w salonie ma Malawi i wiedziałem już co chcę. I się zaczęło Akwarium OptiWhite 100x40x50 Obudowa Zoolight 100x40 (kolor czarny, aluminium) Oświetlenie Zoolight LED WHITE+ oraz LED COLOR+ Sterownik do obsługi lamp. Filtr kubełkowy Unimax 250 Zdjęcie zbiornika kilka dni po zalaniu. Tu już z Pyszczakami Aktualnie walczę z okrzemkami bo piękne białe wapienie zrobiły się pięknie brązowe Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Ptoszek Opublikowano 6 Września 2016 #2 Opublikowano 6 Września 2016 WItaj W mojej opini jest ciut za kolorowo 17 minut temu, DigiBirds napisał: Aktualnie walczę z okrzemkami bo piękne białe wapienie zrobiły się pięknie brązowe Wapienie sam miałem, jak zaczynałem przygodę z Malawi (nawet miałem w środku "czachę" i mieli na czacie ubaw ;)). Dziś już bym ich nigdy nie dał do baniaka, bo strasznie ciężko je czyścić. Teraz mam "brązowy" serpentynit
DigiBirds Opublikowano 6 Września 2016 Autor #3 Opublikowano 6 Września 2016 WItaj W mojej opini jest ciut za kolorowo Wapienie sam miałem, jak zaczynałem przygodę z Malawi (nawet miałem w środku "czachę" i mieli na czacie ubaw ). Dziś już bym ich nigdy nie dał do baniaka, bo strasznie ciężko je czyścić. Teraz mam "brązowy" serpentynit Kolorowo bo bardzo podoba mi się morskie akwarium i taką sobie namiastkę zrobiłem w Malawi Jak fundusze pozwolą to w przyszłym roku będę zakładać. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
eljot Opublikowano 6 Września 2016 #4 Opublikowano 6 Września 2016 No i obsadę masz mieszaną nie tylko z malawi i źle dobrana do tego litrażu ale o tym jak będziesz chciał to w odpowiednim dziale.
stan Opublikowano 6 Września 2016 #5 Opublikowano 6 Września 2016 IMHO to nie ma nic wspólnego z prawdziwym pięknem biotopu Malawi !
DigiBirds Opublikowano 6 Września 2016 Autor #6 Opublikowano 6 Września 2016 IMHO to nie ma nic wspólnego z prawdziwym pięknem biotopu Malawi ! Piękno to kwestia gustu, chciałem, żeby było coś kolorowego w zbiorniku, a nie ciemny wystrój. Być może to profanacja z mojej strony słowa Malawi, ale takie właśnie cieszy moje oko, a czy nie tak powinno być? Czy w kwestiach technicznych mogę tutaj zadawać pytania czy kierować je do odpowiedniego działu? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Krzymor Opublikowano 6 Września 2016 #7 Opublikowano 6 Września 2016 1 minutę temu, DigiBirds napisał: Czy w kwestiach technicznych mogę tutaj zadawać pytania czy kierować je do odpowiedniego działu? Witaj. Każdy temat w odpowiednim dziale żeby bałaganu nie robić. I opisz jakie gatunki i w jakich ilościach masz w tym baniaku.
Pleziorro Opublikowano 6 Września 2016 #8 Opublikowano 6 Września 2016 O morskie Malawi Był sens wpuszczać tu Pyszczaki ? zwłaszcza że widzę tam choćby Maingano ? to za duża ryba do takiej szklaneczki Trzeba było zrobić od razu solniczkę, a tak to cóż ja mogę powiedzieć, Twój gust, Twoja sprawa, ale ryby za duże i za dużo i total mix.
Bezprym Opublikowano 6 Września 2016 #9 Opublikowano 6 Września 2016 No nie Maingano za małe do baniaka 100 cm długiego? Plezi ty chyba ba przesadzasz, jeszcze trochę to pisać będziecie że 240l nie nadaje się na Malawi. Zastanawia mnie natomiast ta żółta ryba w paski, bo ze znanych mi gatunków pyszczaków tak wyglądających żadem z nich do takiego litrażu się nie nadaje.
Aleksiaki123 Opublikowano 6 Września 2016 #10 Opublikowano 6 Września 2016 Witam jeżeli masz problem z okrzemkami to proponuje ślimaczki helmet u mnie oczyściły zbiornik bez problemowo.
Rekomendowane odpowiedzi