Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich. Z dużą pomocą tego forum zaczynam przygodę z Malawi. W sobotę zalalem zbiornik. Akwarium ma 112 litrów na poczatek, grzałka 100W filtr aquaszut aquasilent 4. Planuje harem pyszczaków saulosa 2+6. Na razie akwa dojrzewa. Co byście zmienili? Może coś dodać?  Muszę polecić piasek do piaskownicy z Obu jest na prawdę dobry płukany w sumie tylko 2 razy a woda po zalaniu była na prawdę czysta no i granulacja też jest spoko. Aha te biale kropki to powietrze:p 

20160904_212839.jpg

Opublikowano

Obecnie na forum panuje trochę inny trend - ogólnie schludnie, jeszcze jeden kamyk by się przydał.
Jak na początek jest dobrze moim zdaniem.
Za jakiś czas kamyki pokryją się glonem i już nie będą takie białe.

Opublikowano
8 godzin temu, krycha92 napisał:

W sobotę zalalem zbiornik. Akwarium ma 112 litrów na poczatek

Krycha już się przedstawiłaś:D teraz  zacznij start tego baniaczka ale nie w tym dziale.

Bydgoszcz ma w kranach dwie rózne zupełnie wody i obie silnie chlorowane więc jak nic dalej nie zrobisz - możesz czekać tak miesiącami aż będziesz mogła:D wpuścić te 5 ryb.

Opublikowano

Jestem facetem! Też myślę nad dodatkowymi kamieniami i na pewno się one pojawia z czasem. Z tego co wiem to woda w Bydgoszczy jest ozonowana a nie chlorowana ale dodałem uzdatniacze myślicie że to nie pomoże? O tym że wapień to zły pomysł dowiedziałem się ju po tym jak go kupiłem więc trudno a i baniak ma taki mroczny charakter na razie jest spoko a co będzie to będzi najważniejsze żeby były dobre warunki dla ryb. 

Opublikowano (edytowane)

Pomyśl Krysia ;) (Decco pisze żartobliwie per Pani już gdzieś pisałeś wcześniej że jesteś chłopem).

Tak więc pomyśl Krysia nad "ustrojstwem do nalewania wody z kranu" to nic innego jak korpus narurowy z wkładem węglowym, przykręcany na wąż od prysznica zamiast słuchawki ;) a z drugiej strony wąż do akwarium.

Całość razem z wężem 5m powinna wynieść około 100zł.

Edytowane przez Pleziorro
Opublikowano

Krycha stale będę pisał per seniorita :D do czasu aż uzupełnisz puste rubryki w swoim profilu.

Wiem że oglądałeś mój profil i nic ci nie przyszło do głowy - ja mam wypełnioną rubrykę sex.:D

No jak dałeś uzdatniacz kranówy to teraz daj bakterie nitryfikacyjne i pożywkę dla nich.

Może jak masz chwilkę czasu przeczytaj to