Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka!

mam akwa 126 l, przyzan msie bez bicia, obsada jest tragiczna, mam 1+1 MAylandia LOmbardoi i 1+2 PSeudotropheus Saulosi, lombardzkie chce sprzedac, jakby ktos chcial, zapraszam ,na gielde:D

Po sprzedaniu planuje zasiedlic to akwa tylko pseudotroheus Saulosi, mam 1+2, ipozostaje dylemat, czy miec dwa samce, czyli 2+6 czy jedneo samca i 1+6, myslicie ze ktora opcja jest lepsza??

Opublikowano

Tak, lombardy koniecznie oddaj, co do saulosi to ja osobiście dał bym 2/6, jeśli by się nie tolerowały to wtedy zredukował bym do 1 .

Opublikowano
planuje zasiedlic to akwa tylko pseudotroheus Saulosi, mam 1+2, ipozostaje dylemat, czy miec dwa samce, czyli 2+6 czy jedneo samca i 1+6, myslicie ze ktora opcja jest lepsza??

I zostaw te 1+2, poczekaj aż się rozmożą, przy okazji nabierzesz doświadczenia i będziesz już wiedział co zrobić. ;-)

Opublikowano

a czy sadzisz, ze w jakim czasie te 1+2 moglyby sie rozmnozyc??

nie ma zadnego akwa dla malytkich osobno wiec watpie zeby przezyly, wiec sprzedaje, moze uda sie namowic rodzicow zeby oddac te lombardoi, dam chyba ogloszenie w jakiejs prasie lokalnej, i kupie 1+4 i bede czekal, i sie cieszyl:D

Opublikowano
a czy sadzisz, ze w jakim czasie te 1+2 moglyby sie rozmnozyc??

nie ma zadnego akwa dla malytkich osobno wiec watpie zeby przezyly, wiec sprzedaje, moze uda sie namowic rodzicow zeby oddac te , D

Lombardy oddaj. Czy saulosi 1+2 Ci się rozmoży? Rozmnożą się, te bestie mnożą się jak króliki. Zerknij na mój podpis. Elongatusy 1+2 się rozmnożyły i nie odławiałem ich. Maluchy już nieźle podrosły.

Opublikowano

Cacy ma rację, możesz poczekać, aż się rozmnożą, choć z doświadczenia wiem, że trudno tak czekać, ryby chciało by się mieć od razu :P

Życzę cierpliwości :D

Opublikowano
Cacy ma rację, możesz poczekać, aż się rozmnożą, choć z doświadczenia wiem, że trudno tak czekać, ryby chciało by się mieć od razu :P

Życzę cierpliwości :D

ale wtedy satysfakcja z hodowli jest dużo dużo większa gdy ma się swój narybek od ikry po dorosłą rybę, to nie to samo co kupione w sklepie.

Ale rzeczywiscie potrzeba dużo cierpliwości.

Opublikowano
Tak... i nie ma to jak chów wsobny...

Powiedział co wiedział :-P Nic nie stoi na przeszkodzie by później dał ogłoszenie wymienię się samcami saulosi w celu zapewnienia dopływu świeżej krwi w "mojej hodowli". Myślenie to taki proces, który zachodzi w przestrzeni między uszami. ;-) Bolesne, ale często i u mnie zawodzi. ;-)