SZOK I MASAKRA!
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
- Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Przez Przemysław Woźniak · Opublikowano
Nie wiem, jaka jest do wentylacji. Na TEMU kupiłem - akwarystyczną. Taka mniej zbita najlepiej mi się sprawdza. -
Przez yaro · Opublikowano
Nie wyobrażam sobie pracy i funkcjonowania klubu bez osób słownych, aktywnych, rzetelnych. W związku z powyższym proponuję: @marek_z_81 @BombeL @Bojar @marcin73m -
Przez bobasxx · Opublikowano
A jaką stosujesz konkretnie włókninę ? Taką do wentylacji ? -
Ja też tak mam - gąbki w 3 gradacjach, na nich włókninę. Uważam, że to się sprawdza. -
Przez marcin73m · Opublikowano
W tym miejscu zgłaszamy kandydatów na męża zaufania. Po upływie terminu temat zostanie zamknięty. Kandydaci: -
Przez marcin73m · Opublikowano
Zakończyła się kolejna 2-letnia kadencja obecnego Zarządu PSMP Klub Malawi, który działał w składzie: Jarosław Jaskólski @yaro Prezes KM Marek Żyła @marek_z_81 Marcin Michalski @marcin73m Łukasz Szewczyk @BombeL Piotr Bojarski @Bojar Zachęcamy do zapoznania się z treścią poniższej Uchwały ogłaszającej wybory na kolejny okres oraz do zgłaszania kandydatur (w tym wątku). W osobnym wątku (link w treści uchwały) typować można kandydatów do roli tzw. "męża zaufania". Uchwała nr KM/37/2026 Zarządu Polskiego Stowarzyszenia Miłośników Pielęgnic ”Klub Malawi” z dnia 12 stycznia 2026 r. w sprawie wyboru członków Zarządu Polskiego Stowarzyszenia Miłośników Pielęgnic ”Klub Malawi” . Na podstawie § 11 w związku z § 13 pkt 3 i § 12 pkt 6 Regulaminu Polskiego Stowarzyszenia Miłośników Pielęgnic ”Klub Malawi” oraz art. 2 ust. 2 ustawy z dnia 7 kwietnia 1989 – Prawo o stowarzyszeniach (tekst jednolity: Dz.U. z 2020 r., poz. 2261), Zarząd uchwala, co następuje: 1. W wyborach zostaną wybrani nowi członkowie Zarządu Stowarzyszenia. 2. Kandydatami do Zarządu Stowarzyszenia mogą zostać wyłącznie członkowie Klubu Malawi o statusie członka zwyczajnego ( Klubowicza ). 3.1 Zgłaszanie kandydatur w ilości od 1 do 5 osób oraz wyrażanie zgody na kandydowanie odbywać się będzie w trybie jawnym w poniższym wątku. Kandydatów może zgłaszać tylko osoba o statusie członka zwyczajnego ( Klubowicza ) poprzez napisanie nowego postu i wskazanie w nim Nicka osoby(osób) będącej jej kandydatem. Zgłoszenia można zamieszczać od dnia 12.01.2026 r. do dnia 21.01.2026 r. ( do godz. 23:59 ). 3.2 Każdy z kandydatów we wskazanym powyżej wątku może wyrazić bądź nie wyrazić zgody na kandydowanie. Kandydat musi zakomunikować zgodę na Kandydowanie do dnia 21.01.2026 r. ( do godz. 23:59 ). Brak wyrażenia woli przez kandydata w tym terminie skutkuje uznaniem, że nie wyraził zgody na kandydowanie. 4. Członkiem Zarządu Stowarzyszenia zostanie 5 osób , które uzyskały kolejno największą ilość głosów. W przypadku rezygnacji osoby wybranej w głosowaniu, stanowisko obejmie osoba następna w kolejności pod względem ilości uzyskanych głosów. W przypadku równej ilości głosów, wyboru członka Zarządu dokonają członkowie ustępującego Zarządu Stowarzyszenia spomiędzy osób o równej ilości głosów. W przypadku, gdy kandydaci uzyskają równą ilość głosów w głosowaniu członków Zarządu, decydujący jest głos Prezesa Zarządu. 5. Głosowanie na członków Zarządu Stowarzyszenia; 5.1. Termin: od 22.01.2026 r. do 29.01.2026 r. ( do godz. 23:59 ) 5.2. Prawo do tego aby głosować mają tylko osoby o statusie członka zwyczajnego ( Klubowicza ). 5.3. PW należy wysłać na adres użytkownika stworzonego na potrzeby wyborów @Wybory RS - głos na wybranych Kandydatów ( Kandydata ) Zarządu Stowarzyszenia w liczbie od 1 do 5 osób, wskazujący co najmniej Nick Kandydata lub Kandydatów , 5.4. Głosujący nie mogą: - oddawać głosu na siebie; - głosować więcej niż raz; - głosować w cudzym imieniu. 5.5 Wszelkie głosy nie spełniające warunków określonych w niniejszym regulaminie będą nieważne. 6. Obsługa i kontrola wyborów 6.1 Obsługą i kontrolą wyborów na członków Zarządu Stowarzyszenia zajmie się ustępujący Zarząd Stowarzyszenia ( zwany dalej Komisją wyborczą ) w obecnym składzie. 6.2 Osoby posiadające status członka zwyczajnego PSMP "Klub Malawi" (tj. Klubowicza), za wyjątkiem osób wchodzących w skład Zarządu, mogą dokonać wyboru osoby ( zwanej dalej „Mężem zaufania” ), która ma status członka zwyczajnego PSMP "Klub Malawi" (tj. Klubowicza) i nie jest zarazem członkiem Zarządu. Zgłoszenia można umieszczać w dniach 12.01.2026 r. - 21.01.2026 r. (do godz. 23:59). "Mężem zaufania" zostanie osoba, która otrzymała największą ilość głosów spośród wytypowanych kandydatów. Wyboru „Męża zaufania” należy dokonać w specjalnie do tego celu utworzonym wątku: https://forum.klub-malawi.pl/topic/27460-wybory-męża-zaufania/#comment-396787 6.3. Osoba, o której mowa w punkcie 6.2 Regulaminu uzyska dostęp do konta użytkownika WYBORY niezwłocznie po zakończeniu głosowania tj. od dnia 29.01.2026 r. i będzie miała prawo wglądu w wyniki głosowania oraz w porozumieniu z pozostałymi członkami Komisji wyborczej, przysługiwać jej będzie prawo udziału w liczeniu głosów w oparciu o wspólnie wypracowane zasady współpracy. 6.4. Nie dokonanie wyboru osoby, o której mowa w punktach 6.2. Regulaminu, w terminie określonym we wskazanym punkcie Regulaminu skutkuje tym, że obsługą i kontrolą wyborów zajmie się Komisja wyborcza. 7. Ogłoszenie wyników wyborów odbędzie się w formie Uchwały Zarządu Stowarzyszenia stwierdzającej ważność wyborów. 7.1 Termin: 31.01.2026 r. 7.2. Miejsce: Forum „Klub Malawi”. Osoby nominowane: @marek_z_81 @BombeL @Bojar @marcin73m -
No właśnie nie, do pierwszej komory filtracyjnej (nie licząc zrzutu), planuję włożyć gąbki 10, 20 i 30ppi. Zdziwiłem się, że tak mówił. Tak samo jak to, że w panelu doklejanym do akwarium też się nie sprawdzają, a znam kilka osób które tak mają. -
Przez Tomasz78 · Opublikowano
Na filmie Przemek mówi że gąbki w sumpie się nie sprawdzają, też tak uważacie? Jeżeli tak to dlaczego? -
Ja też nie dopatrzyłem - policzyłem te szczeliny jako dwucentymetrowe. Spokojnie, cokolwiek zrobisz, będzie dobrze. -
Teraz się dopatrzyłem, że tam jest 4,2cm ale z przegrodami. Więc jeśli przegrody są 6mm to wychodzi 3 cm pomiędzy nimi. Mój błąd.
-
-
Tematy
-
Grafiki

Rekomendowane odpowiedzi