M_sobo Opublikowano 28 Listopada 2007 #11 Opublikowano 28 Listopada 2007 WaldekN w innym poście pisałeś, że elongatus pochodził z 112 litrowego akwarium, jak się domyślam nie był to jedyny gatunek w tym akwa, na pewno nie jest to wzór. Akwarium pooha jest trochę większe, niczym te ryby osiągną taki rozmiar to może pooh postara się o większy zbiorniczek
Gość Opublikowano 28 Listopada 2007 #12 Opublikowano 28 Listopada 2007 coz nie ukrywam, ze marzy mi sie jakies 425L :-) ale to przyszlosciowa sprawa... no i OT... wlasciwie wracajac do tematu: do ilu cm w koncu moze dorastac p. Elongatus Neon Spot, zrodla sa bardzo rozbiezne, wiem, ze moze na to miec wplyw wiele czynnikow (np. dieta); nie chodzi mi tu o rozmiary w naturze (Malawi)... podzielcie sie uwagami na temat, jakie rosly najwieksze, w jakim czasie, zakladajac, ze nikt ich tuczyc nie bedzie
WaldekN Opublikowano 28 Listopada 2007 #13 Opublikowano 28 Listopada 2007 ten który był u sąsiada miał 4 lata... chowany od malutkiego
M_sobo Opublikowano 28 Listopada 2007 #15 Opublikowano 28 Listopada 2007 WaldekN napisał wyżej- 14 cm. Tak poza tym najlepiej się opierać na wymiarach właśnie z natury, u każdego hodowcy ta sama ryba będzie miała inny wymiar, właśnie przez dietę, warunki, wielkość akwa itp W akwariach ryby mogą rosnąć nieco większe niż w naturze.
Rekomendowane odpowiedzi