Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Cześć Wam. Mam luźne pytanie - czy Wy macie też w piasku,a dokładnie w jego beztlenowych częściach sinice?

...nie miałem i nie mam. Ale co podmiana może co dwie zruszam palcami piach aby likwidować te strefy..Tym bardziej ,że mam dosyć grubą warstwę piasku.

Opublikowano

A ja piasku nie ruszam. Z ruszania podłoża może wyniknąć więcej szkód niż pożytku. Podłoże mogą wzruszać zwierzęta - głównie ryby i ślimaki.

W akwarium mamy do czynienia zwykle ze strefami niskotlenowymi, którym daleko jest do prawdziwych stref beztlenowych. Ale baj de łej - i strefy niskotlenowe robią swoją robotę w akwariach. Są pożyteczne i raczej niegroźne.

Opublikowano
A ja piasku nie ruszam. Z ruszania podłoża może wyniknąć więcej szkód niż pożytku. Podłoże mogą wzruszać zwierzęta - głównie ryby i ślimaki

...przy grubej warstwie piasku jaką ja mam nie trzymając ślimaków kopiących w piasku robię to w naszym biotopie przez lata i nie nie wystąpiły tego żadne ujemne skutki.

Opublikowano

Podeślę przy najbliższej okazji. Póki co napisałem w tym dziale, ponieważ teraz nie posiadam jeszcze testów na PO4. Hmm. napisałem w tytule wątku i w treści że sinice-może być tak że to nie sinice , a ja brednie wypisuję. Dzięki za zainteresowanie tematem.

Pozdrawiam. Sylwek

Opublikowano
Podeślę przy najbliższej okazji. Póki co napisałem w tym dziale, ponieważ teraz nie posiadam jeszcze testów na PO4. Hmm. napisałem w tytule wątku i w treści że sinice-może być tak że to nie sinice , a ja brednie wypisuję. Dzięki za zainteresowanie tematem.

Pozdrawiam. Sylwek

Sylwku jak masz możliwość to wpadnij do mnie, pożyczę Ci testy na PO4.

• Dziękuję 1