sylwester.april Opublikowano 10 Lipca 2016 #1 Opublikowano 10 Lipca 2016 Cześć Wam. Mam luźne pytanie - czy Wy macie też w piasku,a dokładnie w jego beztlenowych częściach sinice? Pozdrawiam. Sylwek Cytuj
Andrzej Głuszyca Opublikowano 10 Lipca 2016 #2 Opublikowano 10 Lipca 2016 Cześć Wam. Mam luźne pytanie - czy Wy macie też w piasku,a dokładnie w jego beztlenowych częściach sinice? ...nie miałem i nie mam. Ale co podmiana może co dwie zruszam palcami piach aby likwidować te strefy..Tym bardziej ,że mam dosyć grubą warstwę piasku. Cytuj
Mesjah Opublikowano 10 Lipca 2016 #3 Opublikowano 10 Lipca 2016 A ja piasku nie ruszam. Z ruszania podłoża może wyniknąć więcej szkód niż pożytku. Podłoże mogą wzruszać zwierzęta - głównie ryby i ślimaki. W akwarium mamy do czynienia zwykle ze strefami niskotlenowymi, którym daleko jest do prawdziwych stref beztlenowych. Ale baj de łej - i strefy niskotlenowe robią swoją robotę w akwariach. Są pożyteczne i raczej niegroźne. Cytuj
Andrzej Głuszyca Opublikowano 10 Lipca 2016 #4 Opublikowano 10 Lipca 2016 A ja piasku nie ruszam. Z ruszania podłoża może wyniknąć więcej szkód niż pożytku. Podłoże mogą wzruszać zwierzęta - głównie ryby i ślimaki ...przy grubej warstwie piasku jaką ja mam nie trzymając ślimaków kopiących w piasku robię to w naszym biotopie przez lata i nie nie wystąpiły tego żadne ujemne skutki. Cytuj
sylwester.april Opublikowano 10 Lipca 2016 Autor #5 Opublikowano 10 Lipca 2016 Nie ma u mnie tego dużo. Przy podmianie cotygodniowej wzruszam piach palcami. Cytuj
Andrzej Głuszyca Opublikowano 10 Lipca 2016 #6 Opublikowano 10 Lipca 2016 ...byś musiał zmierzyć PO4. To znaczy jaki jest stosunek PO4 do NO3. Cytuj
Pleziorro Opublikowano 11 Lipca 2016 #7 Opublikowano 11 Lipca 2016 Nie jest u mnie dużo sinic. Przy podmianie cotygodniowej wzruszam piach palcami. Zapodaj jakieś fotki ? Cytuj
sylwester.april Opublikowano 12 Lipca 2016 Autor #8 Opublikowano 12 Lipca 2016 Podeślę przy najbliższej okazji. Póki co napisałem w tym dziale, ponieważ teraz nie posiadam jeszcze testów na PO4. Hmm. napisałem w tytule wątku i w treści że sinice-może być tak że to nie sinice , a ja brednie wypisuję. Dzięki za zainteresowanie tematem. Pozdrawiam. Sylwek Cytuj
Mortis Opublikowano 12 Lipca 2016 #9 Opublikowano 12 Lipca 2016 Podeślę przy najbliższej okazji. Póki co napisałem w tym dziale, ponieważ teraz nie posiadam jeszcze testów na PO4. Hmm. napisałem w tytule wątku i w treści że sinice-może być tak że to nie sinice , a ja brednie wypisuję. Dzięki za zainteresowanie tematem. Pozdrawiam. Sylwek Sylwku jak masz możliwość to wpadnij do mnie, pożyczę Ci testy na PO4. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi