Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Może i za twarda, ale za darmo i nie muszę czekać na wysyłkę pcv... Pójdzie pod nią pianka i będzie ok. A co do kamieni to przyznaje, dobrze, że Cię wysłuchałem ;)

-- dołączony post:

Muszę tylko kogoś o pomoc we włożeniu największych poprosić ;)

-- dołączony post:

Akwarium zalane, już cieszy oko ;) serpentynit robi robote! Później wrzucę jakieś zdjęcia.

-- dołączony post:

362cb32ecef82572med.jpg

Jedna świetlówka, a światła jak dla mnie za dużo dalej :/

Drugi problem to mętność wody, pierwszy raz tak mam. Zastanawiam się czy to nie pierwotniaki ;>

Opublikowano

...jeżeli to piasek z Castoramy to musi być bardzo dobrze wypłukany a jest to czasochłonne. Jeżeli dobrze wypłukałeś to zniknie..Daj trochę czasu na pracę filtrów a będziesz wiedział czy jest źle czy dobrze wypłukany. Pierwotniaki to nie są bo jak pisze Raciczka jeszcze jest zbyt wcześnie na nie.

Opublikowano

Właśnie skończyłem płukać piasek z Castoramy. Zajęło mi to kilka godzin a i tak nie jestem do końca zadowolony.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano

c78a356615c3be91med.jpg

Piasek wygląda bardzo dobrze, aż jestem w szoku szczerze mówiąc. Serpentynit też wygląda genialnie, nie wsadzałem go za dużo, bo boje się o cyrkulacje, ale może z czasem coś zmienię ;) światła tylko jest za dużo...

Opublikowano

Na miniaturce dokładnie nie widać wielkości kamieni, na moje oko wcale nie jest przeładowane, wygląda bardzo gustownie, tego światła to też bym lekuchno odjął. tak z 30%

Opublikowano

Ja bym jeszcze na rurki od filtra nałożył koszulki termokurczliwe w kolorze czarnym- do dostania w elektrycznym lub OBI,CASTORAMA ITD..

• Dziękuję 1