Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Plezzioro, Decorativo, dziękuję za odpowiedź :) Zastanawiałem się, czym mogę umyć baniak, ale dostałem odpowiedź, zanim zadałem pytanie.

Co do octu - czy mogę używać go do usuwania kamienia przy czyszczeniu akwarium, kiedy będą w nim ryby? Bo przy takiej twardości wody na pewno będzie się wytrącał na linii wody.

Jak będziesz czyścił baniak regularnie czyli np. raz w tygodniu to nie bedziesz musiał używać żadnych specyfików.

Opublikowano

Co do octu - czy mogę używać go do usuwania kamienia przy czyszczeniu akwarium, kiedy będą w nim ryby? Bo przy takiej twardości wody na pewno będzie się wytrącał na linii wody.

Szyby umyjesz gąbką. W żadnym wypadku octem gdy pływają już ryby, no chyba, że zewnątrz.

Opublikowano
Jak będziesz czyścił baniak regularnie czyli np. raz w tygodniu to nie bedziesz musiał używać żadnych specyfików.

Rozumiem. A możesz polecić mi jakiś dobry czyścik, którym nie porysuję szyby? Albo przynajmniej nie za bardzo? :D

Opublikowano
A ja polecam zwykłą starą kartę bankomatową.

Dokładnie jeden z najlepszych skrobakow. Też stosuje i polecam :-)

Opublikowano

Nie tak do końca tylko do zarośniętych szyb, bo jakikolwiek osad (mały glon), którego nie widać a czuć na szybach pięknie zbiera, a poza tym zero złotych, a i bezpieczne bo nie podjedzie piasek i ryski nie będzie.

Opublikowano

No i jest!!! Swoje odczekałem (wolę to przemilczeć...), ale wykonanie jest rewelacyjne.

Teraz wypoziomować i w przyszłym tygodniu zalewam.

post-10918-14695729003774_thumb.jpg