borutan23 Opublikowano 5 Kwietnia 2016 #1 Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Witam, proszę o pomoc w dobraniu dodatkowej obsady do zbiornika 1150l (300x60x64) -gatunki które już mam w obecnym zbiorniku (650l): -Pseudotropheus joanjohnsonae 2+5 -Pseudotropheus Elongatus Mphanga 1+6 -Tropheops chilumba gold 1+3 -Melanochromis johannii 1 + 3 Gatunki które mnie interesują: -M. zebra chilumba Maison Reef -Pseudotropheus acei luwala (bardzo mi się podobają, ale jaka ilość max?) Proszę o Wasze propozycję co można dorzucić do tej obsady którą już mam, lub które ewentualnie oddać jak będę robił przeprowadzkę. Może jakieś mało spotykane gatunki ?
piotriola Opublikowano 5 Kwietnia 2016 #2 Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Masz dobrze dobraną obsadę , ryby które proponujesz pasują idealnie. Z ilością nie pomogę ale to 300 cm pozwala na wiele.
borutan23 Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Autor #3 Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Dzięki, a Labeotropheus Trewavasae Thumbi West Red Top będzie także pasować tego grona ?
darkon Opublikowano 5 Kwietnia 2016 #4 Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Trewuś jak najbardziej pasuje, przy takiej długości to spokojnie 2 + 5-6.
Quba Opublikowano 5 Kwietnia 2016 #5 Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Polecam bazę ryb na stronie klubu, możesz wybrać wszystkie które Ci się podobają i sprawdzić mniej więcej czy będą pasować a potem napisz tu to bardziej doświadczeni Ci doradzą ostatecznie :-)
Perez666 Opublikowano 5 Kwietnia 2016 #6 Opublikowano 5 Kwietnia 2016 A ja twierdzę, że nie pasują. Joanjohnsonae żywi się bezkręgowcami a Tropheops zielskiem, do tego jeszcze chcesz dodać labeo też zielskolubnego. Przedmówcy się rozpędzili.... 2
borutan23 Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Autor #7 Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Czyli joanjohnsonae nie pasuje do tej ekipy ???
Bezprym Opublikowano 5 Kwietnia 2016 #8 Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Perez joanjohnsonae jest wszystkożercą ukierunkowanym w kierunku mięsa. Można powiedzieć że dietę mięsną uzupełnia roślnami. Nie mnirj fo ronożernego tropheopsa nie wrzuciłbym go. Tak na marginesie jest to Labidochromis a nie Pseudotropheus. Borutan masz duże akwarium wymień go na Metriaclime Callainos cobalt blue. Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka
Mortis Opublikowano 5 Kwietnia 2016 #9 Opublikowano 5 Kwietnia 2016 A ja takie akwa bym zarybił predatorami. Byłoby mniej ryb ale już niezłe kafary z mrocznym spojrzeniem.
piotriola Opublikowano 6 Kwietnia 2016 #10 Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Perez ma rację ,dałem ciała. joanjohnsonae- bezkręgowce johannii-peryfiton sprawdzałem w książce teraz jest poprawnie. 1
Rekomendowane odpowiedzi