Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Gałęzatka jest w akwarium ok 1 miesiąc. Dałem na próbę bo wiem że pyśki są dość ciekwaskie i lubią skubać. O dziwo nic z nią nie robią. A poprostu je powciskalem w szpary między kamieniami.

A jak z brudzeniem tejże kuleczki ? Na zdjęciu widać, że te niżej i bliżej środka są już usyfione lekko, płukałeś je ?

ps. Widziałem na jakiejś niemieckiej stronie poradnik, jak przykleić Gałęzatkę do płaskiego kamienia, bardzo zacnie to wyglądało. Może kiedyś się skuszę.

Opublikowano

No troszkę zabrudzone ale większość to piasek rozniesiony przez pysie. Wiadome że Gałęzatka działa jak naturalny filtr i trzeba od czasu do czasu płukać. Można ją rozmnożyć przez rozerwania i można z nie zrobić ładny dywan.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam

Szanownych forumowiczów zainspirowany waszymi pięknymi baniakami postanowiłem stworzyć swój wymarzony świat,zbiornik który zakładam jest przejściowy na koniec roku zmiana za 500+,ale pojawił się mały problem czy oklejać boki czarną folią?z góry dziękuję za pomoc i jeszcze raz pozdrawiam]

Opublikowano
Witam

Szanownych forumowiczów zainspirowany waszymi pięknymi baniakami postanowiłem stworzyć swój wymarzony świat,zbiornik który zakładam jest przejściowy na koniec roku zmiana za 500+,ale pojawił się mały problem czy oklejać boki czarną folią?z góry dziękuję za pomoc i jeszcze raz pozdrawiam]

Witaj...

Co do oklejania boków folią,czy nawet umieszczenie wewnątrz zbiornika czarnego spienionego PCV to już sprawa twojego gustu;)...Jeśli tobie tak się będzie podobało to tak zrób...

• Dziękuję 1
Opublikowano
,ale pojawił się mały problem czy oklejać boki czarną folią?

..witamy na forum. Taj jak Ci Andrzej ( Egon) napisał to sprawa gustu a chodzi o to,że będziesz miał wtedy z boku "lusterka" używając folii. Sam zadecyduj co Ci się bardziej podoba..Zajrzyj do naszej galerii i porównaj sobie jak wyglądają bez folii z boku i z folią czy też inną strukturą umieszczoną na bocznych szybach.