Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
tylko zastanawiam się nad rurami czy jest jakaś różnica pomiędzy rurami pcvu czarnymi a białym systemem klejonym z marketu? Oczywiście poza kolorem �*����

Różnią się jeszcze ceną i dostępnością. Przy naszych ciśnieniach i temperaturach w obiegu wody nie ma znaczenia jaki system klejony zastosujesz.

Opublikowano

Ja kleiłem na białej hydraulice z OBI, ze względu na dostępność właśnie. Coś mi zbrakło jechał, dokupiłem i było od razu. A te ciemne tylko większych zoologicznych, albo trzeba zamawiać.

Opublikowano
Teraz zglebiam temat narurowca, po poradach stana wiem jaki układ korpusów i ilość tylko zastanawiam się nad rurami czy jest jakaś różnica pomiędzy rurami pcvu czarnymi a białym systemem klejonym z marketu? Oczywiście poza kolorem

Jest tylko taka różnica że te szare PCV mają rozmiar metryczny, a nibco i z OBI są calowe (oczywiście gwinty i tu są calowe). No i końcówki z gwintem przy rurach szarych są lepiej i pewniej wykonane wykonane, ogolnie imho są lepsze. No ale to tylko moje zdanie.

Opublikowano

No to mam zonka teraz z tymi rurami. Nie wiem na ktore sie zdecydować: -( za bialymi przemawia dostępność i cena :-) . a czy cos sie komus dzialo z bialymi rurami ?

Opublikowano

No i nastał wymarzony dzień odbioru.

Busa zaladowalismy calutkiego

b2f96117de94472cmed.jpg

Potem 4 chłopa do roboty i powstało coś takiego

62ee98eb3bd622bcmed.jpg

No i ja dumny niczym Paw.

ea79149a68100258med.jpg