nasteq Opublikowano 9 Marca 2016 #12 Opublikowano 9 Marca 2016 Piękne masz te akwaria. Klimat w black water mnie urzekł i zainspirował do zmierzenia sie kiedyś z tym biotopem.
zetce Opublikowano 9 Marca 2016 #13 Opublikowano 9 Marca 2016 Wszystkie akwaria genialne. Gratulacje zapału do zabawy z tyloma biotopami.
Krzymor Opublikowano 9 Marca 2016 #14 Opublikowano 9 Marca 2016 Baniaki super. Masz rękę do akwarystyki. A moduły w Malawi to jakiego producenta?
Pleziorro Opublikowano 9 Marca 2016 #15 Opublikowano 9 Marca 2016 Sorki za OT, ale nie mogłem się powstrzymać Wiedziałem, że ten dom mi coś mówi Rok 2012, vis a vis Twojego pensjonatu, podczas motocyklowych wakacji trasą południowej granicy naszego pięknego kraju
barcid Opublikowano 9 Marca 2016 Autor #16 Opublikowano 9 Marca 2016 Sorki za OT, ale nie mogłem się powstrzymać Wiedziałem, że ten dom mi coś mówi Rok 2012, vis a vis Twojego pensjonatu, podczas motocyklowych wakacji trasą południowej granicy naszego pięknego kraju No kurczę. Masz świetne oko;) Wiewiór powoli staje się symbolem Muszyny. Pensjonat jest dokładnie za wiewiórem i potokiem Szczawnik. Nawet okienko widać! -- dołączony post: Baniaki super. Masz rękę do akwarystyki. A moduły w Malawi to jakiego producenta? Dzięki. Moduły hand made. Może założę temat w dziale DIY. Pokrótce opiszę zrobione ze ściereczek kuchennych (takich chłonących dobrze wilgoć), betonu CX5, pomalowane i to wszystko. Boczne pełnią rolę skimmerów.
Krzymor Opublikowano 9 Marca 2016 #17 Opublikowano 9 Marca 2016 Dzięki. Moduły hand made. Może założę temat w dziale DIY. Pokrótce opiszę zrobione ze ściereczek kuchennych (takich chłonących dobrze wilgoć), betonu CX5, pomalowane i to wszystko. Boczne pełnią rolę skimmerów. Łał !!! Nie może tylko koniecznie zapodaj opis wykonania tych modułów.
tom77 Opublikowano 9 Marca 2016 #18 Opublikowano 9 Marca 2016 Witam Non-mbunowca Przy doborze obsady sugerowałem się artykułem: http://forum.klub-malawi.pl/artykul-...um-t21020.html Trzy powody problemów: 1/ masz 130cm, a nie 150/160cm 2/ masz 5 gatunków, a nie 3 3/ masz za mało Mdok Jak ja bym postąpił?: 1/ nie robiłbym nerwowych ruchów 2/ poczekałbym na wyniki ankiety, którą w wątku o Placidochromisach robię razem z prawie wszystkimi Mdokomaniakami 3/ nie wiem jaką masz "filozofię akwarystyczną" (czy kierujesz się minimalizacją redukcji/oddawania/itp?), bo zasadniczo dla większości gatunków masz za mały zbiornik - jeśli kierować się minimalizacją redukcji/oddawania - to na początek zwiększyłbym (tak nie pomyliłem się) liczbę Mdok być może oddając agresywnego samca (masz wysokie akwa, trzeba to wykorzystać i zacząć redukcję od ryb "z dołu akwarium", których masz za dużo -Aulonocara Jacobfreibergi 'Otter point') - potem bym poobserwował Recepta kontrowersyjna - bo sytuacja nietypowa Wszystko powyżej to tylko zdanie toma77:) Życzę akwarystycznego nosa. PS. Chyba za wolno pisałem tego posta!
barcid Opublikowano 9 Marca 2016 Autor #19 Opublikowano 9 Marca 2016 Witam Non-mbunowca Trzy powody problemów: 1/ masz 130cm, a nie 150/160cm 2/ masz 5 gatunków, a nie 3 3/ masz za mało Mdok Jak ja bym postąpił?: 1/ nie robiłbym nerwowych ruchów 2/ poczekałbym na wyniki ankiety, którą w wątku o Placidochromisach robię razem z prawie wszystkimi Mdokomaniakami 3/ nie wiem jaką masz "filozofię akwarystyczną" (czy kierujesz się minimalizacją redukcji/oddawania/itp?), bo zasadniczo dla większości gatunków masz za mały zbiornik - jeśli kierować się minimalizacją redukcji/oddawania - to na początek zwiększyłbym (tak nie pomyliłem się) liczbę Mdok być może oddając agresywnego samca (masz wysokie akwa, trzeba to wykorzystać i zacząć redukcję od ryb "z dołu akwarium", których masz za dużo -Aulonocara Jacobfreibergi 'Otter point') - potem bym poobserwował Recepta kontrowersyjna - bo sytuacja nietypowa Wszystko powyżej to tylko zdanie toma77:) Życzę akwarystycznego nosa. PS. Chyba za wolno pisałem tego posta! Dzięki za odpowiedź. Czy założyć nowy temat czy podpiąć się do istniejącego http://forum.klub-malawi.pl/placidochromis-phenochilus-mdoka-p-sp-phenochilus-t21729p18.html?highlight=Placidochromis+mdoka
tom77 Opublikowano 9 Marca 2016 #20 Opublikowano 9 Marca 2016 Załóż nowy. Bo myślę, że zdań będzie wiele i koncepcja może ewoluować w różne strony.
Rekomendowane odpowiedzi