Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Sorki za OT, ale nie mogłem się powstrzymać

Wiedziałem, że ten dom mi coś mówi :)

P8125971.JPG

Rok 2012, vis a vis Twojego pensjonatu, podczas motocyklowych wakacji trasą południowej granicy naszego pięknego kraju :)

Opublikowano
Sorki za OT, ale nie mogłem się powstrzymać

Wiedziałem, że ten dom mi coś mówi :)

P8125971.JPG

Rok 2012, vis a vis Twojego pensjonatu, podczas motocyklowych wakacji trasą południowej granicy naszego pięknego kraju :)

No kurczę. Masz świetne oko;) Wiewiór powoli staje się symbolem Muszyny. Pensjonat jest dokładnie za wiewiórem i potokiem Szczawnik. Nawet okienko widać!

-- dołączony post:

Baniaki super. Masz rękę do akwarystyki.

A moduły w Malawi to jakiego producenta?

Dzięki. Moduły hand made. Może założę temat w dziale DIY. Pokrótce opiszę zrobione ze ściereczek kuchennych (takich chłonących dobrze wilgoć), betonu CX5, pomalowane i to wszystko. Boczne pełnią rolę skimmerów.

Opublikowano

Dzięki. Moduły hand made. Może założę temat w dziale DIY. Pokrótce opiszę zrobione ze ściereczek kuchennych (takich chłonących dobrze wilgoć), betonu CX5, pomalowane i to wszystko. Boczne pełnią rolę skimmerów.

Łał !!!

Nie może tylko koniecznie zapodaj opis wykonania tych modułów.

Opublikowano

Witam Non-mbunowca

Przy doborze obsady sugerowałem się artykułem: http://forum.klub-malawi.pl/artykul-...um-t21020.html

Trzy powody problemów:

1/ masz 130cm, a nie 150/160cm

2/ masz 5 gatunków, a nie 3

3/ masz za mało Mdok

Jak ja bym postąpił?:

1/ nie robiłbym nerwowych ruchów

2/ poczekałbym na wyniki ankiety, którą w wątku o Placidochromisach robię razem z prawie wszystkimi Mdokomaniakami

3/ nie wiem jaką masz "filozofię akwarystyczną" (czy kierujesz się minimalizacją redukcji/oddawania/itp?), bo zasadniczo dla większości gatunków masz za mały zbiornik

- jeśli kierować się minimalizacją redukcji/oddawania

- to na początek zwiększyłbym (tak nie pomyliłem się) liczbę Mdok być może oddając agresywnego samca (masz wysokie akwa, trzeba to wykorzystać i zacząć redukcję od ryb "z dołu akwarium", których masz za dużo -Aulonocara Jacobfreibergi 'Otter point')

- potem bym poobserwował

Recepta kontrowersyjna - bo sytuacja nietypowa

Wszystko powyżej to tylko zdanie toma77:)

Życzę akwarystycznego nosa.:)

PS. Chyba za wolno pisałem tego posta!:D

Opublikowano
Witam Non-mbunowca

Trzy powody problemów:

1/ masz 130cm, a nie 150/160cm

2/ masz 5 gatunków, a nie 3

3/ masz za mało Mdok

Jak ja bym postąpił?:

1/ nie robiłbym nerwowych ruchów

2/ poczekałbym na wyniki ankiety, którą w wątku o Placidochromisach robię razem z prawie wszystkimi Mdokomaniakami

3/ nie wiem jaką masz "filozofię akwarystyczną" (czy kierujesz się minimalizacją redukcji/oddawania/itp?), bo zasadniczo dla większości gatunków masz za mały zbiornik

- jeśli kierować się minimalizacją redukcji/oddawania

- to na początek zwiększyłbym (tak nie pomyliłem się) liczbę Mdok być może oddając agresywnego samca (masz wysokie akwa, trzeba to wykorzystać i zacząć redukcję od ryb "z dołu akwarium", których masz za dużo -Aulonocara Jacobfreibergi 'Otter point')

- potem bym poobserwował

Recepta kontrowersyjna - bo sytuacja nietypowa

Wszystko powyżej to tylko zdanie toma77:)

Życzę akwarystycznego nosa.:)

PS. Chyba za wolno pisałem tego posta!:D

Dzięki za odpowiedź.

Czy założyć nowy temat czy podpiąć się do istniejącego http://forum.klub-malawi.pl/placidochromis-phenochilus-mdoka-p-sp-phenochilus-t21729p18.html?highlight=Placidochromis+mdoka