eljot Opublikowano 3 Marca 2016 #11 Opublikowano 3 Marca 2016 W tym zestawieniu śmiało możesz zrobić dietę kompromisową np. 50/50 byle nie przekarmiać bo się Redki i Acejki zapasą szybciej niż Yellow 1
Wisz Opublikowano 15 Maja 2016 Autor #12 Opublikowano 15 Maja 2016 Witam ponownie W tym tygodniu powinno dojechać do mnie akwarium o Przemka, które jednak po drodze trochę urosło Obecnie będzie 540l, 180x50x60h I teraz pytanie o zmiany w obsadzie, za które będę pewnie trochę zjechany, he he he Zostają: - acei 2+6/7 - yellow 1+4 lub 2+6 - red-red 1+4 - sprengerae 1+4 I teraz... Podobają mi się Synodontisy. Ponieważ malawijski jest trudny do kupienia/drogi i dodatkowo dowiedziałem się od pani Moniki z TanMal, że jest grillowym przysmakiem, pomyślałem o S. petricola. Wiem, szczurek... Wiem też, że są osoby, które mają taki miź w zbiorniku. W związku z tym pytanie - ile powinno ich być i czy nie przerybię akwarium. Pozdrawiam Witek
LECHPL Opublikowano 16 Maja 2016 #13 Opublikowano 16 Maja 2016 Ja mam trzy Synodontisy w takim samym akwarium jak Twoje tylko z non-mbuną. Robią pozytywny fermęt w zbiorniku, czyszczą tło i ogólnie są fajne.
Wisz Opublikowano 15 Czerwca 2016 Autor #14 Opublikowano 15 Czerwca 2016 Witajcie. Akwarium już dojrzewa, więc czas zdecydować się na obsadę. Po wielu rozmowach z harisimi (dziękuję za pomoc )zdecydowałem się na non-Mbunę. Trochę zmodyfikowałem Jego propozycję i wymyśliłem sobie taki oto zestaw: - Mdoka - 8szt - przy dnie - C. borleyi "Mbenji" - 2+4/5 - w toni - Yellow - 1+4 - w skałach Cały czas myślę jeszcze o kilku Synodontisach. Może być? Pozdrawiam Witek
krzysiutoja Opublikowano 15 Czerwca 2016 #15 Opublikowano 15 Czerwca 2016 Witam może być dobrze że wybrałeś copadichromisa do mdoki a nie np protomelasa Powodzianie w hodowli życzę 1
Rekomendowane odpowiedzi