basior Opublikowano 25 Sierpnia 2006 #21 Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Po co Ci w wewnętrnym ceramika? Jak masz w Szucie gąbkę, to ceramiki wchodzi tam pewnie jeszcze z całe 10 kulek Fakt, chyba nawet więcej, a po co ? ... tak mi kiedyś poradzono Co do umiejscowienia, na pewno wymieniłbym wspomnianą ceramikę i górną gąbkę. ...tak też zrobię ! Czyli obie górne komory zapełnić włókniną filtracyjną - czy tak ?? ...Owiń w okół "kroćców" ... cokolwiek to jest ... To są takie "pałąki", które wkłada się do gąbek w dolnej komorze filtra .... Może poniższe zdjęcie coś pomoże: ...czyli idąc dalej, te "króćce" (bo tak się nazywają w instrukcji) owinąć włókniną i całość wsadzić do pojemnka filtra. Jak zwykle :oops: pytam czy dobrze zrozumiałem p.s. mam nadzieję,że nie masz mi tego za złe, że pytam tak samo "upierdliwie" :oops: jak kiedyś...wcześniej
MateuszT Opublikowano 25 Sierpnia 2006 #22 Opublikowano 25 Sierpnia 2006 ...czyli idąc dalej, te "króćce" (bo tak się nazywają w instrukcji) owinąć włókniną i całość wsadzić do pojemnka filtra. Jak zwykle Embarassed pytam czy dobrze zrozumiałem Wink Dobrze zrozumiałeś . Tak, jak napisałem na końcu w poprzednim poście- nie ważne w jaki sposób wsadzisz, ważne, żeby szczelnie wypełnić komorę na wkłady. am nadzieję,że nie masz mi tego za złe, że pytam tak samo "upierdliwie" Embarassed jak kiedyś...wcześniej Wink Lepiej "upierdliwie" pytać, niż zrobić coś nie tak i kombinować, dlaczego nie działa .
Denver Opublikowano 4 Lutego 2021 #23 Opublikowano 4 Lutego 2021 Pierwsze Malawi. https://m.youtube.com/watch?v=G6nYdtQHLoo
Falcowski Opublikowano 4 Lutego 2021 #24 Opublikowano 4 Lutego 2021 (edytowane) Poza drobiazgami, jak wapień i mieszanka kamieni, to to akwarium jest za małe na chociaż jedną z tych ryb, już nie mówiąc o tym, że jest mocno przerybione. Testuj regularnie NO3 i sam zobaczysz. Edytowane 4 Lutego 2021 przez Falcowski
Rekomendowane odpowiedzi