Skocz do zawartości

[112] akwarium do oceny-> komentarze, sugestie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Po co Ci w wewnętrnym ceramika? Jak masz w Szucie gąbkę, to ceramiki wchodzi tam pewnie jeszcze z całe 10 kulek

Fakt, chyba nawet więcej, a po co ? ... tak mi kiedyś poradzono :cry:

Co do umiejscowienia, na pewno wymieniłbym wspomnianą ceramikę i górną gąbkę.

...tak też zrobię ! Czyli obie górne komory zapełnić włókniną filtracyjną - czy tak ??

...Owiń w okół "kroćców" ... cokolwiek to jest ...

To są takie "pałąki", które wkłada się do gąbek w dolnej komorze filtra .... Może poniższe zdjęcie coś pomoże:

eee1.jpg

...czyli idąc dalej, te "króćce" (bo tak się nazywają w instrukcji) owinąć włókniną i całość wsadzić do pojemnka filtra.

Jak zwykle :oops: pytam czy dobrze zrozumiałem :wink:

p.s.

mam nadzieję,że nie masz mi tego za złe, że pytam tak samo "upierdliwie" :oops: jak kiedyś...wcześniej :wink:

Opublikowano
...czyli idąc dalej, te "króćce" (bo tak się nazywają w instrukcji) owinąć włókniną i całość wsadzić do pojemnka filtra.

Jak zwykle Embarassed pytam czy dobrze zrozumiałem Wink

Dobrze zrozumiałeś :) . Tak, jak napisałem na końcu w poprzednim poście- nie ważne w jaki sposób wsadzisz, ważne, żeby szczelnie wypełnić komorę na wkłady.

am nadzieję,że nie masz mi tego za złe, że pytam tak samo "upierdliwie" Embarassed jak kiedyś...wcześniej Wink

Lepiej "upierdliwie" pytać, niż zrobić coś nie tak i kombinować, dlaczego nie działa :wink: .

• 14 lat później...
Opublikowano (edytowane)

Poza drobiazgami, jak wapień i mieszanka kamieni, to to akwarium jest za małe na chociaż jedną z tych ryb, już nie mówiąc o tym, że jest mocno przerybione. Testuj regularnie NO3 i sam zobaczysz.

Edytowane przez Falcowski