Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Programuję w C w środowisku Arduino. Myślałem o przejściu na Atmel Studio, ale w tej chwili nie mam czasu się doszkolić w programowaniu mikrokontrolerów a środowisko Arduino daje fajne wysokopoziomowe funkcje i sporo bibliotek, więc na razie się tego trzymam.

Opublikowano

Mam pytanie do użytkowników LedDimmerPro. Nie macie problemów przy dużym obciążeniu? Jak duże obciążenie podłączaliście? pytam bo jeden kolega ma problem przy 40W, a nawet ja mam więcej i sterownik nie jest nawet ciepły.

Opublikowano
Mam pytanie do użytkowników LedDimmerPro. Nie macie problemów przy dużym obciążeniu? Jak duże obciążenie podłączaliście? pytam bo jeden kolega ma problem przy 40W, a nawet ja mam więcej i sterownik nie jest nawet ciepły.

Ale pod jeden kanał czy ogólnie.

Do tej pory najmocniejszą lampę pod ten sterownik to zrobiłem 165W.

Kanał 1 - 2,88A

Kanał 2 - 1,92A

Kanał 3 - 2,88A

Kanał 4 - 0,96A

Razem - 8,64A

I wszystko OK - lekko ciepły ale sterownik jest umieszczony wewnątrz obudowy z zasilaczem i jest wentylator na termiku 45*C ale nie włączał się bo nie osiągnął takiej temperatury.

Opublikowano

OT

Czy ktoś mi może pomóc i na PW napisać, jak zainstalować sterownik w windows 10 64bit?

.......................................................................

Edit:

Temat wyjaśniony. Kabel USB był walnięty, dlatego nic nie działało. :rolleyes:

Opublikowano

Sterownik USB i link do programu są w sklepie pod opisem sterownika.

EDIT:

Z zamówionych do tej pory sterowników został mi jeden do przygotowania no i jeden mam jeszcze do wysłania. Mam nadzieję, że będę mógł teraz chwilę odpocząć, bo ostatnie 2 tygodnie to ciężka praca.

Wiele dzięki za wsparcie i duży odzew. O nowościach będę informował w moim wątku. Zapraszam też na forum zachęcam do zgłaszania wniosków i pomysłów.

Opublikowano

Kawał dobrej roboty z tym sterownikiem, pracuję nad wschodem i zachodem, bateria zdechła w laptoku :) a zasilacz mam na stałe przy biurku ;) także przerwa...

... ale jak by mi ktoś 30 lat temu (kiedy brałem od dziadka pierwszy kotnik) powiedział, że w akwarium będę programował zachód słońca na komputerze, że będą sterowane pompy, elektroniczne termometry i oświetlenie w różnych kolorach, to miał bym go co najmniej za idiotę.

26409311130_8e7d716404_h.jpg

Opublikowano

miałem sobie wczoraj odpuścić podłączanie i zostawić na dziś, ale jednak nowa zabawka musiała zostać przetestowana od ręki :)

wszystko przymocowałem i podłączyłem - funkcjonalność tego urządzenia to mistrzostwo świata, jest bardzo małe, więc nie problem je zamontować a programuje się je bardzo intuicyjnie .. wschody i zachody już śmigają :)

Opublikowano

Sterownik dotarł.

Małe zdziwienie jak wziąłem przesyłkę do ręki bo myślałem że nic w środku nie ma:)

Teraz czas na zabawę z tym maleństwem :)

Opublikowano

Pierwsze spostrzeżenia, przydało by się aby program pamiętał ostatnio podłączone urządzenie, i aby była możliwość wprowadzania ustawień offline, bez podłączonego urządzenia.

Jeśli to możliwe, przydało by się aby program miał możliwość przesunięcia suwaka na żądane miejsce w ciągu doby i przycisk play.

To tyle co mi na razie przychodzi na myśl z udogodnień.

Pozdrawiam

Rafał