JemioloSeba Opublikowano 20 Kwietnia 2016 #191 Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Dokładnie o to. Nie widziałem jednak dalszej części rozmowy z Romanem więc sorry za szybkie skreślenie pomysłu.
RomanoLindano Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Autor #192 Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Tak, są takie ściemnialne stateczniki, ale koszt około 150 zł. Dałoby się to podłączyć do LedDimmer, ale trzeba by zrobić prosty układzik sterujący. EDIT: Skończyły się kody rabatowe, czyli poszło ponad 20 sterowników. Bardzo dziękuję za tak wspaniały odzew i mam nadzieję, że nie będzie problemów jak bywało z pierwszą wersją. Sterowniki USB i program do pobrania na mojej stronie (palabras.pl). Teraz muszę to jakoś obrobić. Jutro idzie wysyłka (lub odbiór osobisty) kolejnej partii. No i nie przestaję pracować, więc najdalej po weekendzie pójdzie kolejna większa partia. W tym tempie do końca przyszłego tygodnia wszyscy co zmówili powinni otrzymać swoje sterowniki.
crav Opublikowano 20 Kwietnia 2016 #193 Opublikowano 20 Kwietnia 2016 była by bajka... jestem miłośnikiem oświetlenia t5, ale też nie jest mi obca ekonomia ;] pewnie znalazło by się kilka osób które mają podobne wizje...tzn np ledy rano-południe, po południu włącza/ją się t5 późnym wieczorem gasną t5....i powoli wygasają ledy. Przykład jeden z miliona...
szczep85 Opublikowano 21 Kwietnia 2016 #194 Opublikowano 21 Kwietnia 2016 A czy posiada ktoś symulację zmierzchu i świtu na diodach RGB. Jeśli tak to mógłby podrzucić plik.
aurban6 Opublikowano 21 Kwietnia 2016 #195 Opublikowano 21 Kwietnia 2016 @Up A proszę bardzo. swit.ldp - symulowałem sobie świt, zmierzch.ldp - symulowałem sobie zmierzch, ustawienia.ldp - poskładane wyżej w całość. ustawienia.zip
adamigo Opublikowano 23 Kwietnia 2016 #196 Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Paczka na miejscu jutro dodam zdjęcia sterownik super. Romek mam tylko jedno pytanie jak rozróżnić kiedy działa funkcja przycisku krótkiego długiego ,a kiedy działa sterownik. Chłopaki macie plik na RGB i white świt noc ?
JemioloSeba Opublikowano 23 Kwietnia 2016 #197 Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Proszę bardzo. Tu masz świt i zmierzch z RGB + White/ https://drive.google.com/file/d/0B23yaj3Y4pbiX2J5eDFPM3dkVmc/view?usp=sharing
RomanoLindano Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Autor #199 Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Adamigo: Po wciśnięciu przycisku pojedynczy sygnał dźwiękowy oznacza, że włączone jest obejście normalnego programu. Włącza się też dioda. Po ponownym kliknięciu sterownik wraca do normalnej pracy. Sterownik tak samo zachowuje się przy krótkim i długim kliknięciu.
adamigo Opublikowano 24 Kwietnia 2016 #200 Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Ok czyli klik mam obejście drugi klik i mam normalnie i potem trzymam dluzej mam drugie ustawienie i krótki klik i znowu normalny program ok będę testował. Tak z ciekawości na jakim programie i jezyku programujesz fajnie to działa.
Rekomendowane odpowiedzi