Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

no to czyli forum nie działało od wczoraj 20:30 do dzisiaj do 13:00 jak pisze pfpp, bo ja parę razy klikałem rano - w różnych czasach - a potem poszedłem dalej spać... zresztą sprawdźcie logi z ostatnich 2tyg - jak mnie nie ma od 9-10:00 do 3:00 następnego ranka na stałe to z dużym prawdopodobieństwem forum w tym czasie nie działa :lol:

Opublikowano
no to czyli forum nie działało od wczoraj 20:30 do dzisiaj do 13:00 jak pisze pfpp,

Jest dokładnie tak, jak piszecie. Mi wyskakiwało, że nie można nawiązać połączenia z tą stroną. Wszystkie inne działały.

Opublikowano

pfpp -- serwer niestety nie zyl od dnia wczorajszego, tak od okolo 21:00, 21:30 az do dzisiaj rano... A pozniej w ciagu dnia wieszal sie pare razy.

I tak moze byc conajmniej, az do poniedzialku... Dzisiaj restartowalem go kilka razy. Serwer niestety konczy zywota, cos zaczelo w nim szwankowac i nasila sie to coraz bardziej. W poniedzialek (o ile wczesniej nie padnie) okolo godziny 13:00 zostanie wylaczony w ramach technicznej konserwacji.

Opublikowano

Dzieki za szybka odpowiedz... jezeli jest z nim tak zle, to moze trzeba Ci jakos pomoc?

Opublikowano
Dzieki za szybka odpowiedz... jezeli jest z nim tak zle, to moze trzeba Ci jakos pomoc?

To okaze sie w niedalekiej przyszlosci. W zasadzie wszystkie graty na podmianke mam oprocz plyty glownej. Byc moze wywala sie ze wzgledu na pamiec, forum sie rozroslo, coraz wiecej osob korzysta, mysql zabiera zasoby i ... tu moze byc pies pogrzebany. To byly na pewno powody zamulania. Ale od jakiegos miesiaca, dwoch -- zdarzaja mu sie dziwne pady, objawiajace sie np. calkowita utrata netu - co zreszta tez zostalo zauwazone (ciezko aby nie ;P). System zyje, moge sie zalogowac a netu niet - pomaga dopiero restart. W poniedzialek zostanie rozebrany, przesmarowany, przeczyszczony, doloze pamieci, zmienie karte sieciowa. Jak nie pomoze -- pojdzie na wymiane procek. Jak nadal bedzie kwas, to wtedy bede potrzebowal pewnie jakiejs plyty glownej na socket 478, bo juz nie zostala mi sie zadna w zapasie. Ale to dam znac w razie co.

Opublikowano

Nie ma co ukrywac, ze serwer jest jednym z priorytetow klubu, uwazam ze jak czegos bedziesz potrzebowal powinienes to spokojnie zglosic na forum ( moze ktos akurat bedzie mial na zbyciu) albo wprost do Rady celem zorganizowania ewentualnej zbiorki badz zakupu z funduszy klubowych. Korzystne byloby podreperowanie sprzetu na tyle, zebys mial spokoj na kilka miesiecy. Musimy brac pod uwage, ze serwis sie rozrasta, anie kurczy i braki w dostepie nie powinny sie powtarzac i to nie tylko ze wzgledu na starych klubowiczow ale rowniez na potencjalnych. :)

Opublikowano

poczekajmy zatem na testy, jesli okaze sie, ze trzeba podjac jakas akcje, to wtedy zaczniemy sie rozgladac po serwerowniach :)

Opublikowano

Nadszedl czas testow -- graty przerzucone, dolozona pamiec i wymieniony procek.

Zobaczymy jak teraz bedzie sie zachowywalo...

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Chyba nie do konca wszystko poszlo jak powinno... Probowalem dzis wejsc na forum od rana i dopiero przed chwila mi sie udalo. Tak jak poprzednio galeria dzialala.

Opublikowano

no jest jakis zgrzyt jeszcze z karta sieciowa -- w poniedzialek wymienie 3com`a na intela i zobaczymy co sie bedzie dzialo...