malet7 Opublikowano 7 Lutego 2016 Autor #11 Opublikowano 7 Lutego 2016 Powiedzcie mi jeszcze proszę co sądzicie o takim zestawieniu: Pseudotropheus Acei Itungi 2+4 Metriaclima Msobo Magunga 2/3+6 Labichromis Chisumulae 1+3 Cynotilapia Afra Cobue 1+2/3 Copadichromis Kawanga 1+1 (skoro da radę). W tygodniu będę jeździł za Msobo, Acei i Afra. Pozdrowienia
olo666 Opublikowano 7 Lutego 2016 #12 Opublikowano 7 Lutego 2016 Piękny skład!-nie kombinuj-tym bardziej że skoro próbujesz zostawić Copadichromisy to olej Acei-nie rób zupy;)
malet7 Opublikowano 8 Lutego 2016 Autor #13 Opublikowano 8 Lutego 2016 olej Acei-nie rób zupy;) Dlaczego zupa? Myślałem o jakimś gatunku do toni i jedyne co przyszło sensowne do głowy to właśnie acei. Wcześniej myślałem na Red Redami ale za dużo byłoby pomarańczy.
LECHPL Opublikowano 8 Lutego 2016 #14 Opublikowano 8 Lutego 2016 Do toni to właśnie masz Copadichromisy.
marcin1ja1 Opublikowano 8 Lutego 2016 #15 Opublikowano 8 Lutego 2016 Dlaczego zupa? Myślałem o jakimś gatunku do toni i jedyne co przyszło sensowne do głowy to właśnie acei. Wcześniej myślałem na Red Redami ale za dużo byłoby pomarańczy. Łączysz gatunki mięsożerne z roślinożernymi. Masz już Copadi do toni, która jest mięsożerna.
malet7 Opublikowano 8 Lutego 2016 Autor #16 Opublikowano 8 Lutego 2016 Acei nie jest przypadkiem wszystkożerny? I pasowałby właśnie z kawanga pływając sobie spokojnie w toni? -- dołączony post: Czy po prostu zrezygnować z kawanga? Ale z drugiej strony kolor samca przemawia właśnie za kawanga...
malet7 Opublikowano 9 Lutego 2016 Autor #17 Opublikowano 9 Lutego 2016 Msobo i cynotilapie od wczoraj goszczą w baniaku. Wfnz dostałem póki co tylko 10sztuk około 4-5cm duże. Podobno z dwóch różnych samic. Koleś po oględzinach "od spodu" gadał że jest przewaga samic. Będę się mega cieszył jak będę miał 2, a skakał z radości jak 5. Cynotilapie wziąłem dorosłe w stosunku 1+2 też f1 i 10-15 młodych około 2cm f2. Super się prezentuje ta ryba! Wczoraj je wpuściłdm, a dzisiaj rano samica już inkubuje B-). Zdjęcia robiłem telefonem i niestety nie udało się uchwycić samca.
Mortis Opublikowano 9 Lutego 2016 #18 Opublikowano 9 Lutego 2016 Niech zdrowo rosną i się trzymają. Życzę powodzenia wśród samic Msobo, ja na osiem sztuk miałem osiem samców
malet7 Opublikowano 9 Lutego 2016 Autor #19 Opublikowano 9 Lutego 2016 Niech zdrowo rosną i się trzymają. Życzę powodzenia wśród samic Msobo, ja na osiem sztuk miałem osiem samców Dzięki :-) Właśnie tego się boję, a dostać je to jest jakaś tragedia:-/
pablojogi Opublikowano 9 Lutego 2016 #20 Opublikowano 9 Lutego 2016 ja już mam 3 samce a samic 5 ale czy 4 się nie wybarwi? czas pokaże:-)
Rekomendowane odpowiedzi