Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Wyciągnąłeś wątek sprzed 10!!!! lat. Od tamtej pory wiedza na temat corali jest inna.

Dlatego napisałem, że się nie sprzeczam :), jednak w ofercie Tan Mal, jest ta ryba jako F1. Napiszę do nich maila z prośbą o wyjaśnienie tej kwestii, i przedstawię Wam oficjalne stanowisko sprzedawcy.

Opublikowano
jednak w ofercie Tan Mal, jest ta ryba jako F1.

W tej samej ofercie jako F1 jest także Fire Fish... Musisz zwrócić uwagę na mniejszy druk w nawiasie na górze oferty "również odmiany nie występujący naturalnie w jeziorze".

Opublikowano

I jako koniec OT, zamieszczam stanowisko Pani Moniki z Tan Mal.

Cyt, fragment listu dotyczący naszej polemiki:

...prosze zwrocic uwage na dopisek w pliku Malawi F1, gdzie informuje :

"( również odmiany nie występujące naturalnie w Jeziorze Malawi ) "

A w dalszej części korespondencji, P. Monika potwierdza, że "coral" jest krzyżówką dwóch gatunków.

A teraz na prawdę kończmy OT, dalsze wyjaśnienia możemy pociągnąć w nowym temacie o hodowlach F1 na polskim rynku :)

Opublikowano

No i się doczekaliśmy.. Pysie dotarły rano, bardzo powoli je przyzwyczajałem do wody, bo aż po nocach mi się sniło ze stresu, że je zamęczyłem ;)

Swoją drogą, to norma, że hodowca dodaje kilka butelek z wodą aby ułatwić aklimatyzację ryb?

ph - 7,8

no2 - 0

no3 - max. 5

Pokarmy:

Tropical Spirulina Super Forte (później przesiadka na O.S.I)

NF Premium Color Plus

NF Premium Cichlid Plant

Do tego od hodowcy Spirulina i wybarwiający.

post-16760-14695727602051_thumb.jpg

post-16760-14695727602762_thumb.jpg

post-16760-14695727603484_thumb.jpg

post-16760-14695727604192_thumb.jpg

post-16760-14695727604636_thumb.jpg

Opublikowano
Swoją drogą, to norma, że hodowca dodaje kilka butelek z wodą aby ułatwić aklimatyzację ryb?

Może nie aklimatyzację,a trzymanie odpowiedniej temperatury w styro-boxie ;)...