Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hehe dzięki :D ale tu akurat będzie łatwiej, Maingano odpada ;) pierwszy tak zniechęcił moją ładniejszą połowę, że mimo wyglądu nie ma już u niej szans :P

Opublikowano

Może moja propozycja zdeka oklepana i "staroświecka" ale ja bym tam widział piękne Red Redy. Miałem kiedyś w 280 i bardzo dobrze wspominam ten gatunek. Piękny, masywny samiec i cudne samiczki a i kolor rozświetlający zbiornik. Red Red to kwintesencja Mbuny jak dla mnie.

• Dziękuję 2
Opublikowano

Muszę Cię zdziwić Seba :P otóż właśnie ta masywność jest u tych ryb dla mnie jakaś nieproporcjonalna do ogólnej wielkości, kojarzy mi się z żelbetonowym klocem :P nie mogę powiedzieć, że to brzydka ryba, natomiast przy całej mojej sympatii do większych osobników, najbardziej podobają mi się te smukłe zarazem ;)

Opublikowano

Rozumiem. Każdy lubi coś innego.

Grunt, że idziesz w Mbunę. Sam ponad rok temu przesiadłem się z Mbuny na Non-Mbunę i muszę przyznać, że to nie była najlepsza decyzja. Do dziś wspominam żywiołową, kolorową Mbune ale muszę cieszyć oko moimi "fekaliusami" jak to mawiają niektórzy ;)

• Dziękuję 1
Opublikowano

Na predatory też przyjdzie czas, ale tu już musi stanąć zbiornik porządnie ponad 2 metry ;) a miks zaproponowany przez Wojtka jest już w mojej głowie wizualizowany i wydaje się być bardzo przyjemny :)

Opublikowano

Wojtku ale przypomnij wymiary Twojego... Szkła oczywiście. ;)

W moim skromnym 450 nie ma mowy o takich połączeniach. Dopiero co mój Capadichromis powędrował do kolegi z dnem 200x80 a już tam piękne kopce na piaszczystej plaży usypuje. U mnie nie miał na to miejsca przy non-mbunie a co dopiero przy żywiołowej Mbunie.