Pat216l Opublikowano 11 Stycznia 2016 #1 Opublikowano 11 Stycznia 2016 Witam zdecydowalem sie narazie na dwa gatunki: 5szt saulosi i 5szt Pseudotropheus acei co mogl bym dolozyc jako 3 gatunek, a moze wystarcza te dwa do mojego zbiornika? W obydwu gatunkach teoretycznie uklad 1+4 ale chyba za wczesnie jeszcze na 100% ocenienie. Bardzo prosze o odpowiedz. Pozdrawiam
Perez666 Opublikowano 11 Stycznia 2016 #2 Opublikowano 11 Stycznia 2016 Najpierw oddaj acei bo się nie nadają do tak małego akwa. Później pomyślimy.
eljot Opublikowano 11 Stycznia 2016 #3 Opublikowano 11 Stycznia 2016 Acei nie nadaje się do twojego zbiornika.
Pat216l Opublikowano 11 Stycznia 2016 Autor #6 Opublikowano 11 Stycznia 2016 Chodzi o wielkosc jaka osiaga acei czy sa jeszcze jakies przeciwskazania?
eljot Opublikowano 11 Stycznia 2016 #7 Opublikowano 11 Stycznia 2016 Wielkość + to że te ryby lubią pływać w większej grupie, w toni której w twoim akwa będzie im brakować.
Pat216l Opublikowano 11 Stycznia 2016 Autor #8 Opublikowano 11 Stycznia 2016 To moze podpowiecie mi co pasuje do moje zbiornika poza saulosi ( zakladalem juz podobny watek ) ale nie podpbaja mi sie rdzawe co bylo bardzo czesta propozycja, chcial bym cos w kolorze niebieski/blekitny lub barwa zblizona do acei, widzialem ladny biale pyszczki ale nie znam nazwy niestety. Z gory dziekuje za odpowiedz
eljot Opublikowano 11 Stycznia 2016 #9 Opublikowano 11 Stycznia 2016 Np Cynotilapia sp. 'Hara' i labidochromis sp. 'Perlmutt'
pozner Opublikowano 12 Stycznia 2016 #10 Opublikowano 12 Stycznia 2016 widzialem ladny biale pyszczki ale nie znam nazwy niestety. Domyślam się, że masz na myśli Placidochromis phenochilus mdoka, właśnie white lips Te ryby też nie nadają się do twojego akwarium. Za eljotem, do saulosi dołożyłbym Cynotilapię harę.
Rekomendowane odpowiedzi