crav Opublikowano 11 Stycznia 2016 Autor #11 Opublikowano 11 Stycznia 2016 totalnie nie moja ryba... mój ma inne płetwy, kształt, kolory....pysk
kunta Opublikowano 11 Stycznia 2016 #12 Opublikowano 11 Stycznia 2016 Ale jaja Zbyszek nie wie co mu w akwarium pływa :-O Sorry za Off top ale nie mogłem się powstrzymać
crav Opublikowano 11 Stycznia 2016 Autor #13 Opublikowano 11 Stycznia 2016 Ale jaja Zbyszek nie wie co mu w akwarium pływa :-O Sorry za Off top ale nie mogłem się powstrzymać fajnie się po doktoryzować... wiesz jak by "moje ego było takie, że żona stoi przed drzwiami bo w domu miejsca nie ma" to pewnie bym nic nie pisał... 1
CoolPhone Opublikowano 12 Stycznia 2016 #14 Opublikowano 12 Stycznia 2016 Crav przybliż historię ryby bo sporo osób może myśleć, że kupiłeś ją nie wiadomo skąd i teraz masz problemy. Jestem ostatni, który podważałby Twoją wiedzę, ale jeżeli ktoś z Tobą nigdy nie gadał to nie musi mieć świadomości, że los po prostu bywa przewrotny i czasami nie mamy wpływu na to co się dzieje.
harisimi Opublikowano 12 Stycznia 2016 #15 Opublikowano 12 Stycznia 2016 Crav nie wie co pływa w jego akwarium ale jego rybsko było w 20 konkursach i jakoś nie zauważyłem wniosków o zmianę nazwy ;-). Czuję się współwinny ☺
stan Opublikowano 12 Stycznia 2016 #16 Opublikowano 12 Stycznia 2016 Bo tak.naprawdę champsochromis przy tej wielkości może być trudny do 100% identyfikacji.
harisimi Opublikowano 12 Stycznia 2016 #17 Opublikowano 12 Stycznia 2016 Wydaje mi się, że dla nas tak ale dla Edka nie sądzę. Jak będę słał mu kaskę to go wykorzystam ;-) i zapytam o dosyłając focie Zbyszka ☺
stan Opublikowano 12 Stycznia 2016 #18 Opublikowano 12 Stycznia 2016 Wiesz na pierwszy rzut oka wsio było niby ok. No ale jednak przy bliższych oględzinach okazuje się że zaszła pomyłka.
harisimi Opublikowano 12 Stycznia 2016 #19 Opublikowano 12 Stycznia 2016 Mi się wydaje, że ta ryba zostaje nadal caeruleus-em bo nie ma chętnego który by wziął na klatę odpowiedzialność za identyfikację ;-). Poza tym, że była kupiona jako caeruleus tak na prawdę niewiele przemawia za tym, że jest nim faktycznie. U mnie opory budzi tylko te niedobadanie drapieżników. Na pewno wiec jeśli jest to caeruleus to inny ☺ czytaj niepopularne miejsce odłowu.
stan Opublikowano 12 Stycznia 2016 #20 Opublikowano 12 Stycznia 2016 IMHO po oględzinach w kilku galeriach i książkach skłania mnie do90%identyfikacji jako spilo.
Rekomendowane odpowiedzi