egon44 Opublikowano 12 Stycznia 2016 #11 Opublikowano 12 Stycznia 2016 Siemanko :mrgreen: ...Czytaj,zadawaj pytania w odpowiednich działach do tego przeznaczonych i baw się dobrze
bizonkrk17 Opublikowano 17 Stycznia 2016 Autor #12 Opublikowano 17 Stycznia 2016 Przenosiny do większego baniaczka zostały zakończone:) wydaje mi się, że z powodzeniem, a na pewno wyszło to da duży plus dla rybek mimo, że to jeszcze maluchy. Szkło 130x45x45 wylądowało na szafce, tył oklejony czarną folią samoprzylepną, Oświetlenie to dwie belki ledowe białe zimne 6500 K oraz dwa moduły led czerwone i dwa niebieskie. Kamienie to serpentynit, piasek jakiś z praktikera w workach z atestem. Filtracja na obecna chwile to kubełek Eheim 2226 zasypany 1L lawy i do tego prefiltr mechaniczny z korpusu na rurowego wypełniony tkaniną filtracyjną a na wylocie z kubełka nad akwarium pojemnik zraszany z 1L TMBT. parametry wody nh3/nh4-0 no2-0 no3-30 ph-8 wszystko mierzone kropelkami jbl obsada to 6 szt labidochromis sp. perlmutt oraz 3 szt aulonocara jacobfreibergi otter point i niestety pewnie będę musiał zmienić obsadę Zdjęcia kiepskiej jakości robione telefonem:(
timi-akwaria.pro Opublikowano 17 Stycznia 2016 #13 Opublikowano 17 Stycznia 2016 Bardzo fajnie Ci to wyszło:) Rozumiem, że wodę sukcesywnie będziesz uzupełniał, bo podejrzewam, że obecny poziom wynika z przenosin z małego baniaka?
bizonkrk17 Opublikowano 17 Stycznia 2016 Autor #15 Opublikowano 17 Stycznia 2016 Dziękuje za miłe słowa bo trochę się obawiałem tak woda przelana z małego zbiornika, piasek również z małego akwarium plus dodanie trochę świeżego:)
Andrzej Głuszyca Opublikowano 17 Stycznia 2016 #16 Opublikowano 17 Stycznia 2016 ...mam nadzieję ,że ten kamień po lewej stronie skosem położony jest stabilny ...Generalnie mi się podoba.
bizonkrk17 Opublikowano 17 Stycznia 2016 Autor #17 Opublikowano 17 Stycznia 2016 Tak, wszystko było sprawdzone pod względem stabilności, wiec nawet jak pysie podkopią to kamienie nie drgną
egon44 Opublikowano 17 Stycznia 2016 #18 Opublikowano 17 Stycznia 2016 Teraz już masz fajny baniak,jeszcze przydała by się fajna obsada ...Ale to już temat na inny dział
bizonkrk17 Opublikowano 17 Stycznia 2016 Autor #19 Opublikowano 17 Stycznia 2016 jasne, zaraz założę nowy temat w odpowiednim dziale, tylko zastanawiam się czy nie dołożyć jeszcze trochę piasku?
egon44 Opublikowano 17 Stycznia 2016 #20 Opublikowano 17 Stycznia 2016 zastanawiam się czy nie dołożyć jeszcze trochę piasku? Jak dla mnie jest ok
Rekomendowane odpowiedzi