Mrbestia Opublikowano 9 Stycznia 2016 #1 Opublikowano 9 Stycznia 2016 Witam przymierzam sie do uruchomienia takiego zbiorniczka. Jest to moje pierwsze malawi. Czytalem dosyc dlugo rozna watki poswieconie obsadzie na forum i wstepnie decyduje sie na obsade: Iodotropheus sprengerae Pseudotropheus Saulosi nie wiem tylko czy mozna je trzymac i w jakich ilosciach poszczegolne gatunki. Za wszelka pomoc dziekuje
Bezprym Opublikowano 9 Stycznia 2016 #2 Opublikowano 9 Stycznia 2016 W twoim litrażu po 5 sztuk (1+4)każdego gatunku powinno być ok. Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka
marcin1ja1 Opublikowano 9 Stycznia 2016 #3 Opublikowano 9 Stycznia 2016 Jeżeli będziesz kupował młodzież to najlepiej kupić po 10 sztuk każdego gatunku.
egon44 Opublikowano 9 Stycznia 2016 #4 Opublikowano 9 Stycznia 2016 Również popieram słowa kolegów...Ogólnie zawiedziony nie będziesz ,sam osobiście mam te ryby w 100x40x50 ....Możesz też iść w obsadę jednogatunkową ale wielo-samcową z saulosi np 3 samce+6 lub 7 samic...
Mrbestia Opublikowano 9 Stycznia 2016 Autor #5 Opublikowano 9 Stycznia 2016 bylem u znajomego, ktory twierdzi ze moge tam jeszcze wrzucic zamiast sprengrae pseudotropheus acei ngara lub Pseudotropheus elongatus mpanga. wiem zadaje dziwne pytania ale nie chce kupic ryb i potem oddawac bo ze soba nie wspolgraja. Chce zrobic akwarium dwugatunkowe i szukam najlepszej mozliwosci zeby bylo kolorowo (wymog mojej drugiej polówki).
Perez666 Opublikowano 9 Stycznia 2016 #6 Opublikowano 9 Stycznia 2016 To masz dziwnego znajomego który proponuje 17cm. acei do metrowego baniaka. Mphanga to również chybiony pomysł ze względu na bardzo podobnego samca do saulosi.
egon44 Opublikowano 9 Stycznia 2016 #7 Opublikowano 9 Stycznia 2016 Chce zrobic akwarium dwugatunkowe i szukam najlepszej mozliwosci zeby bylo kolorowo (wymog mojej drugiej polówki). Tak więc obsada dwu gatunkowa z Iodotropheus sprengerae+Pseudotropheus Saulosi będzie najbardziej odpowiednia do litrażu twojego zbiornika...
Bezprym Opublikowano 9 Stycznia 2016 #8 Opublikowano 9 Stycznia 2016 Jeśli już szukasz alternatywy dla rdzawego to polecam Labidochromisa Perlmutta. Miałbyś dodatkowego w miarę spokojnego pasiaka. Wysłane z mojego Lenovo TAB 2 A10-70L przy użyciu Tapatalka
Mrbestia Opublikowano 9 Stycznia 2016 Autor #9 Opublikowano 9 Stycznia 2016 To masz dziwnego znajomego który proponuje 17cm. acei do metrowego baniaka. Mphanga to również chybiony pomysł ze względu na bardzo podobnego samca do saulosi. Też szukalem informacji o tym acei ngara i jest gatunek white tail ktory moglby pasowac. Jednakze w akwa moze rosnac wiekszy Egon mozez podeslac pare fotek ryb od Ciebie bo chyba masz taka obsade (saulosi + sprengrae)
Mortis Opublikowano 9 Stycznia 2016 #10 Opublikowano 9 Stycznia 2016 Też szukalem informacji o tym acei ngara i jest gatunek white tail ktory moglby pasowac. Jednakze w akwa moze rosnac wiekszy Ngara ma tylko białe płetwy. To jest to samo Acei.
Rekomendowane odpowiedzi