Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja też używam programu graficznego. Nie ma się czego wstydzić. Od zarania fotografii stosowany był retusz zdjęć, a obróbka zdjęć w programie komputerowym nie jest niczym innym.

Opublikowano
Od zarania fotografii stosowany był retusz zdjęć, a obróbka zdjęć w programie komputerowym nie jest niczym innym.

...dokładnie. Ale znam wielu którzy uważają to za profanację:) I żeby było śmiesznie to nie zaznali przyjemności fotografii analogowej.

Opublikowano

Witam właśnie myślę kupić jakiś nie za drogi aparacik który zrobi dość dobre fotki czy taki może być ? CANON 1100D (18-55mm IS) Myślałem też o Canon EOS 450D oczywiście chodzi mi o zdjęcia ryb Pozdrawiam

Opublikowano

Jeśli potrzebujesz aparatu tylko do robienia zdjęć rybom, to w wypadku tych dwóch aparatów, najważniejszym kryterium jest cena. Nie ma między nimi dużych różnic. Na pewno 1100d jest nowszą konstrukcją, ma nowszy procesor, redukcję szumów przy wysokim ISO. Ma też możliwość nagrywania filmów. Moją uwagę zwróciło też więcej opcji wykorzystania wbudowanej lampy. To są najistotniejsze różnice, które zauważyłem.

• Dziękuję 1
Opublikowano

...podpisuje się pod tym co napisał Pozener. Dodam tylko ,że największa różnica( oprócz nagrywania) jest w lampie błyskowej. EOS 1100D ma lampę o mniejszej liczbie przewodniej ale ma za to więcej możliwości ( jeżeli lubisz się bawić ) np. drugą kurtyną ( można w ten sposób robić tzw. zdjęcia z efektami np "ducha"). Reszta różnic jest bez znaczenia. Bo nawet różnica między LCD wynosi 0,3 cala. Myślę ,że każdy spełni Twoje oczekiwania. Ale minimalną przewagę ma jednak wg mnie EOS 1100D biorąc pod uwagę właśnie możliwość nagrywania .

• Dziękuję 1
Opublikowano
Dzięki za rady nie lubię się bawić wydaje mi się że lepszy byłby prostszy Pożyjemy zobaczymy

...Krzysztof. Powiem tak: nie ważne czym robisz zdjęcia, ważne w tym jest serce:) Dowodem na to jest to ,że na rynku w naszych rękach są pewnie miliony dobrych aparatów z pełnymi klatkami, z dobrymi obiektywami itp..Ale nie każde zdjęcia nimi robione są dobre:) I tym prostym aparatem jestem pewny ,że zrobisz dobre zdjęcia. Ja do tej pory czasami robię min. Zenitem TTL albo wykorzystuję jego obiektyw.

Cokolwiek kupisz będziesz zadowolony..chyba ,że połkniesz bakcyla:)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Na jakich zagranicznych stronach (blogi, fanpage FB, fora) można zobaczyć ładne zdjęcia pyszczaków i aranżacje baniaków? Znaczy się gdzie jeszcze poza naszą galerią oglądacie fotki?

Opublikowano

W tej grupie na facebooku można zobaczyć poprawne foty pielęgnic ale przede wszystkim świetne aranżacje zbiorników.

https://web.facebook.com/groups/malawi.guru/

Jeszcze swojego czasu pewien francuz wrzucał fajne foty bardzo rzadkich pielęgnic z grupy mbuna. Jak się pojawi to zapodam link. Ogólnie szału nie ma z dobrymi fotkami , a już w ogóle jest tragedia z fajnymi aranżami

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.