LECHPL Opublikowano 3 Stycznia 2016 #31 Opublikowano 3 Stycznia 2016 Faktycznie zwyklusy są po 8, Sirfalo palną a ja niesprawdziłem, sory.
sirfalo Opublikowano 15 Stycznia 2016 Autor #32 Opublikowano 15 Stycznia 2016 Ja sprawdzałem po prostu na ich stronie i cennik. Oczywiście, to są F1, ale różnica kosmiczna jak na moją kieszeń.. Rybki kupione, wszystkie zdrowe i "zadowolone". Co do jakości - nie znam się. Rybki są małe, na razie tylko jedna aunolocara nabiera kolorów, reszta szarawa, ale skoro mają ok 5-6cm to możę być.
bajron1984 Opublikowano 15 Stycznia 2016 #33 Opublikowano 15 Stycznia 2016 A ja polecam Tan-Mal kupowałem u nich i mają dużo promocji i rybki ładne i zdrowe.
LECHPL Opublikowano 16 Stycznia 2016 #34 Opublikowano 16 Stycznia 2016 Sirfalo pochwal się co kupiłeś.
sirfalo Opublikowano 18 Stycznia 2016 Autor #35 Opublikowano 18 Stycznia 2016 A jasne, dzięki podpowiedziom, zestaw jest taki: Labidochromis caerlus yellow (10 szt) Aunolocara red burgundy (10 szt) Iodotropheus sprengerae (10szt). Kupiłem w Świętochłowicach. Ryby są sprowadzane z Czech, Słowacji i Niemiec i jest ich tam dużo. Stan tych ryb, na pewno zdrowie i silne. A jakie będą, się okaże. Na razie tylko "rdzawe" są większe, bo mają z 4-5cm, ale jeszcze nie zrobiły się niebieskawe. Aunolki są jakoś 3-4cm, tylko jedna na razie nabiera kolorków, reszta jeszcze szarawa. Yellow - od 1,5cm do 3. Ryb jest więcej niż ma być. Jak dorosną i będą terytoria ustalone i hierarchia, część oddam po prostu. Na razie głównie kilka yellow i 2 aunolki są trochę schowane. Reszta ryb wygląda dobrze i zachowuje się "normalnie" Nawet żonka, która wcześniej podchodziła do tematu "Zrób, będzie ładnie", ale nic więcej, teraz dziennie siedzi troszkę i obserwuje
marcin73m Opublikowano 18 Stycznia 2016 #36 Opublikowano 18 Stycznia 2016 Aunolocara.. Aunolki.. ..i 2 aunolki Aulonocara i aulonki
sirfalo Opublikowano 18 Stycznia 2016 Autor #37 Opublikowano 18 Stycznia 2016 Aulonocara i aulonki A to nie to samo? Zastanawia mnie tylko, dlaczego część ryb jest w rogu akwarium ze skulonymi płetwami, nawet za jedzeniem nie patrzą zbytnio skoro nie widziałem, by je inne goniły jakoś. I to nawet nie te najmniejsze. Poza tym, żadnych oznak chorobowych nie zauważyłem, w ogóle. Muszę poczytać jak się zachowuję ryby zdominowane przez inne. Parametry wody były w normie, troche pH bliżej neutralnego, coś 7,4 czy 7,6 było.
marcin73m Opublikowano 18 Stycznia 2016 #38 Opublikowano 18 Stycznia 2016 A to nie to samo? Według mnie nie. Rodzaju o jakim Ty napisałeś nie ma. Bynajmniej w Malawi.
Andrzej Głuszyca Opublikowano 18 Stycznia 2016 #39 Opublikowano 18 Stycznia 2016 . Na razie tylko "rdzawe" są większe, bo mają z 4-5cm, ale jeszcze nie zrobiły się niebieskawe. ..lekko niebieskawe czy też fioletowe boki mają wybarwione samce.
sirfalo Opublikowano 18 Stycznia 2016 Autor #40 Opublikowano 18 Stycznia 2016 Według mnie nie. Rodzaju o jakim Ty napisałeś nie ma. Bynajmniej w Malawi. Marcin... naprawdę? Ja akurat nie uczyłem się łaciny i uważam, że nie muszę dokładnie znać pisowni (chociaż fajnie by było) więc drobne błędy chyba każdy może popełnić, nie sądzisz? Chyba bardziej odpowiednie jest skomentowanie tego co pisałem o zachowaniu rybek, a nie źle ustawione literki skoro i tak wiadomo o co chodzi.
Rekomendowane odpowiedzi