pakyn Opublikowano 24 Grudnia 2015 #1 Opublikowano 24 Grudnia 2015 Witam, chyba jako jeden z nielicznych zamierzam przejść z non-mbuny na mbune ponieważ jakoś wole mieć więcej mniejszych rybek niż kilka dużych i bardzo lubię gdy jest dużo skał, mam akwarium 200x54x55h w swojej obsadzie chciałbym mieć na pewno Pseudotropheus Demasoni około 10-13 sztuk. Miałem już kiedyś te rybki i się w nich najbardziej zakochałem. Reszta obsady ma już mniejsze znaczenie ale podaje przykłady jakie ryby mi odpowiadają choć oczywiście możecie podawać swoje propozycje. -Pseudotropheus Acei -Metriaclima Zebra Chilumba Maison Reef -Cynotilapia Zebroides Red Top Likoma -Metriaclima elongatus chailosi -Metriaclima Msobo Magunga -Metriaclima sp. Membe Deep Courtship -MELANOCHROMIS MAINGANO chyba te gatunki mi sie najbardziej podobają wiec liczę na waszą wyrozumiałość i pomoc w wybraniu obsady.
eljot Opublikowano 25 Grudnia 2015 #2 Opublikowano 25 Grudnia 2015 -Cynotilapia Zebroides Red Top Likoma Odpada ze względu na dietę odmienną od demasoni. -Metriaclima sp. Membe Deep Courtship IMHO brzydszy "brat" msobo więc bym odpuścił Reszta jak najbardziej tak.
pakyn Opublikowano 25 Grudnia 2015 Autor #3 Opublikowano 25 Grudnia 2015 a LABIDOCHROMIS HONGI SUPER RED nadaje sie do tego grona?
pakyn Opublikowano 25 Grudnia 2015 Autor #5 Opublikowano 25 Grudnia 2015 to jakiś jest jeszcze gatunek gdzie byłaby taka barwa rybki? żeby był kolorek taki intensywny pomarańczowy lub czerwony?
pakyn Opublikowano 27 Grudnia 2015 Autor #7 Opublikowano 27 Grudnia 2015 to chyba wybrałem obsadę dzięki Waszej pomocy -Pseudotropheus demasoni 10-15sztuk -Pseudotropheus tropheops chilumba 2+7 -Metriaclima elongatus chailosi 2+5 -Iodotropheus sprengerae (tu jeszcze nie wiem) -pseudotropheus acei 2+5 czy lepiej coś zmienić?
Perez666 Opublikowano 28 Grudnia 2015 #8 Opublikowano 28 Grudnia 2015 Pseudotropheus tropheops chilumba To nie żaden pseudotropheus tylko TROPHEOPS. Obsada dobrze skomponowana, niewiadomą jest wielosamcowość.
kado Opublikowano 28 Grudnia 2015 #9 Opublikowano 28 Grudnia 2015 za Metriaclima elongatus chailosi , lub Pseudotropheus sp."acei" , dałbym Melanochromis auratus , ładne samce i samice w poziome pasy
pakyn Opublikowano 28 Grudnia 2015 Autor #10 Opublikowano 28 Grudnia 2015 To nie żaden pseudotropheus tylko TROPHEOPS. Obsada dobrze skomponowana, niewiadomą jest wielosamcowość. Przepraszam za błąd, ale tak było napisane w ofertach z malawiana i tan-mal'u. a co do reszty to P. Acei będzie 1+4 i rdzawy 1+4 Na początku chce zobaczyć jak będzie wyglądać ta obsada potem jak coś nie będzie mi pasować to może będą zmiany w co wątpię.
Rekomendowane odpowiedzi