Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przemek, wystawiając akwarium na widok publiczny trzeba się liczyć z krytyką, jeżeli spodziewałeś się samych westchnień to trzeba było zaznaczyć, że nie życzysz sobie negatywnych komentarzy. Rozpocząłem dyskusje, wyraziłem swoje zdanie, nie było moim celem Ciebie urazić, więc po co się do mnie czadzisz.Krytyka była konstruktywna, ilość ceramiki, moc oświetlenia, dobór ryb i jeżeli uważasz, ze mam gorsze czy mniejsze akwarium to nie moge tutaj nic napisac to już w ogóle jest słabe. Mogłeś rozesłać zdjęcia tym co mają wypasy po 1000 l+na prv. i nie musiałbyś czytać krytyki takich jak ja.

Opublikowano

Mi tam sie podoba wizualnie, pomimo iż mam troszkę inne upodobania. Jeżeli chodź o filtrację, to nie zawsze ilośc złoża i jego powierzchni właściwej odpowiada ilości bakterii, które zasiedlą owe złoże. Pamiętaj ze tj. człowiek musi mieć co jesc tak i bakterie potrzebują odpowiedniej ilości pożywki ;-)

Pamiętaj, ze to ma cieszyć Twoje oko i nie zapominaj ze natury lepiej nie zmieniać.

Opublikowano
Nie zgdzam się z tym, no chyba, że masz niewidome ryby.

A czy ja w jakimkolwiek zdaniu napisałem, że trzeba wyłączyć światło. Chodziło mi tylko aby je trochę skręcić. Na pewno nie będzie im pasowało tyle światła jak przy rośliniaku.

Opublikowano
A czy ja w jakimkolwiek zdaniu napisałem, że trzeba wyłączyć światło. Chodziło mi tylko aby je trochę skręcić. Na pewno nie będzie im pasowało tyle światła jak przy rośliniaku.

Tak naprawdę to nie wiemy ile światła im pasuje. W jeziorze na płytszych wodach mają kilkadziesiąt razy więcej światła niż w naszych akwa.

Opublikowano

Dlaczego piszecie, że mam za dużo ceramiki, filtr mam wypchany na full w ostatnich dniach dołożyłem jeszcze 40 kg zeolitu i teraz woda jest krystalicznie czysta , złoża filtracyjnego nigdy za dużo wcześniej magnesem szyby czyściłem co drugi dzień teraz przy codziennych podmianach i takim zestawieniu złoża już nie pamiętam kiedy go używałem, także jest różnica. Co do światła myślę że nie jest jaskrawe zdjęcia trochę inaczej oddają jasność akwarium. Co do skał kwestia gustu mi się akurat te podobają może zmienię jak się te opatrzą :)

Opublikowano
A skąd taka pewność?

Jeżeli jesteś ciekawy mojej opinii to napisz na priv. Temat ma służyć do przedstawienia się i opinii o baniaku a nie o ilości światła w akwarium z biotopu Malawi.

Co do światła myślę że nie jest jaskrawe zdjęcia trochę inaczej oddają jasność akwarium. Co do skał kwestia gustu mi się akurat te podobają może zmienię jak się te opatrzą

W mojej sygnaturze też wygląda jakbym miał żarówę a w rzeczywistości jest dużo ciemniej. Tak jak napisałem wcześniej, najważniejsze żeby się Tobie podobało. Jeszcze nie raz zmienisz wystrój. Do wszystkiego trzeba dojrzeć :)