Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
31 minut temu, MarcinKoz napisał:

Szczerze to ja tam nie widziałem żadnej możliwości ustawiania tych kolorów ale podepnę się jeszcze raz dzisiaj i sprawdzę :)

Bo sterownik ma wadę:D

Przy pierwszym otwarciu "Programuj " w oknie kanałów masz tylko dwie możliwości, a powinien się otwierać  w pełnym menu wszystkich kombinacji programowania poszczególnych 4ech kanałów.

otwiera się zawsze tylko w dwu

R + G + B

kanał 4

Dopiero jak użyjesz opcji - Usuń wszystko i ponownie wejdziesz w Programuj to ci otworzy wszystkie  możliwości  programowania kanałów - taka tam zagwozdka dla początkujących by trochę samodzielnie poeksperymentowali  i zamiast ściągać program ustawili samodzielnie pod swoje oko i swoje diody led - zauważam że każdy ma je swoje a diody nawet od tego samego dostawcy różnią się w seriach i w związku z tym róznie świecą.

Opublikowano

Doszedłem do tego wczoraj :) ale właśnie taka bardzo istotna informacja powinna być zamieszczona albo w instrukcji albo chociaż na stronie palabras.

Po za tym mogę się tylko cieszyć teraz możliwościami tego sterownika a są genialne i póki co działają super.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam
Nie potrafię ustawić innych godzin świtu na dni robocze i weekend. Czy ktoś ma takie ustawienie i się podzieli plikiem czy podpowie jak to zaprogramować?
Z góry dziękuję.

Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Musisz znaleźć opcję „ustaw plan tygodniowy”, jak wejdziesz to na górze masz ustawienia na dni powszednie, a na dole na weekend i tak przy każdym kanale.

Opublikowano
Musisz znaleźć opcję „ustaw plan tygodniowy”, jak wejdziesz to na górze masz ustawienia na dni powszednie, a na dole na weekend i tak przy każdym kanale.
Dziękuję. Opanowałem już to magiczne pudełko.

Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Czołem

To ja trochę z "innej beczki" jeśli chodzi o Malawi, bo chciałbym dostosować światełka do moich caudopunctatusów. W jaki sposób "wyszczególnić" z rgb widmo czerwone i niebieskie, ale w konkretnych proporcjach ?

I inna sprawa - efekt zmierzch - świt, ale maksymalnie zbliżony do tego naturalnego pod względem barw światła wystepujących  podczas rzeczywistego świtu lub zmierzchu. Próbował ktoś pokombinować tak, aby uzyskać maksymalnie naturalny efekt ?

Opublikowano

W ustawieniach możesz bawić się każdym kanałem z osobna. Jeśli chcesz zwiększyć ilość któregoś koloru spośród rgb to po prostu zwiększasz procentową moc danego kanału odpowiadającego odpowiedniemu kolorowi. Dokładnie tak samo ustawiając procentową moc danego kanału o danej porze możesz stworzyć świt i zmierzch ;) 

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 20.12.2015 o 14:26, egon44 napisał:

Siemanko :D ...

Jako że posiadam moduły białe barwy zimnej + moduły RGB na sterowniku oświetlenia Led Dimmer Pro ,to postanowiłem dla mniej lub bardziej leniwych użytkowników :P a także tych,którzy mają problemy z ustawieniem światła udostępnić mój plik ustawień egon44-R10%G10%B90%+białe zimne.aktualne.ldp ,jaki obecnie posiadam w swoim zbiorniku...W moim pliku ustawień chciałem uwydatnić jak najbardziej naturalne ubarwienie ryb,myślę że jest ok,i mam nadzieję że komuś z was się spodoba,zresztą zawsze można coś poprawić lub zmienić ;)

Zachęcam również innych użytkowników tego sterownika do udostępniania tutaj plików ustawień oświetlenia jakie macie w swych baniakach ;)

Pozdrawiam i życzę wszystkim Wesołych Świąt Bożego Narodzenia :mrgreen:

hej. kolego w jakim programie moge odtworzyc plik twoich ustawien ?