JemioloSeba Opublikowano 12 Lipca 2017 #61 Opublikowano 12 Lipca 2017 20 minut temu, MatiK napisał: W tygodniu zapala się u mnie przed wyjściem do pracy żebym zdążył nakarmić, a gaśnie późniejszym wieczorem więc nie widzę sensu ustawiania tego wszystkiego inaczej na dni pracujące i weekendy bo dłużej już i tak się nie będzie świeciło, Nie wiem jak Rafał ale ja mam ustawione na tygodniu tak, że gdy jesteśmy w pracy (9-14) światło się nie świeci bo nie ma takiej potrzeby. Po porannym nakarmieniu ryb stopniowo wygasa i ryby brykają przy świetle dziennym. W soboty i niedziele jednak świecę od rana do wieczora aby móc oglądać ryby w pełnej okazałości.
MatiK Opublikowano 12 Lipca 2017 #62 Opublikowano 12 Lipca 2017 3 minuty temu, JemioloSeba napisał: Po porannym nakarmieniu ryb stopniowo wygasa Właśnie tego chciałbym uniknąć. Wiem, że to bez sensu jak się świeci i nikt na to nie patrzy, ale jak już się chociaż trochę zapali to wolałbym nie gasić całkowicie tylko zostawić im już ten ułamek światła. Dzienne do akwarium nie dochodzi bo mam pozamykane rolety jak wychodzę - taka okolica... Poza tym mam nienormowane godziny pracy, a w środku zieleninę, którą chciałbym utrzymać więc im więcej światła tym w zasadzie lepiej
rosa1986 Opublikowano 13 Lipca 2017 #63 Opublikowano 13 Lipca 2017 Dnia 5.07.2017 o 10:37, jello napisał: Witam szanowne grono Czy ktoś z Was posiada może ustawienia podobne do tych jak na poniższym filmiku? Bardzo fajna symulacja. @szczep85 to chyba Twój zbiornik? Tylko z tego co widzę z początków powstawania (dużo mniej kamieni) . Może pomożesz kolegom 1
marcin73m Opublikowano 14 Lipca 2017 #64 Opublikowano 14 Lipca 2017 Mój plik ustawień. Nie jest jeszcze dopracowany, w zasadzie tak, jak ustawiłem procenty na początku, tak świeci do teraz. Ale jako baza do ewentualnych poprawek może się komuś nada. marcin73m.ldp 2
MatiK Opublikowano 14 Lipca 2017 #65 Opublikowano 14 Lipca 2017 Ja już korzystam co prawda nie mam jeszcze zbyt dużo czasu żeby posiedzieć i poustawiać dokładnie, ale troszkę skorygowałem pod siebie (wiadomo, każdy ma swój gust, oczy widzą inaczej i takie tam) i jest ok w weekend też się nie zapowiada żebym miał coś podziałać, ale jak już dojdę do swojego ideału też się chętnie podzielę 1
marcin73m Opublikowano 14 Lipca 2017 #66 Opublikowano 14 Lipca 2017 no to super @MatiK, ja już też trochę pozmieniałem w stosunku do pierwotnej wersji, teraz jest ciut mniej niebiesko, bardziej naturalnie chyba jak dojdziesz to podziel się koniecznie
MarcinKoz Opublikowano 4 Grudnia 2017 #67 Opublikowano 4 Grudnia 2017 Witam podpiąłem dzisiaj moduły RGB samsunga i moduły barwy zimnej wszystko ładnie i bez problemów póki co oprucz jednej kwestii a mianowicie nie odpowiada mi trochę kolor jaki wyszedł chciałbym dać więcej koloru czerwonego z RGB i nie wiem co powinienem zmienić w ustawieniach i jak to zrobić. Drugie pytanie czy jeżeli zaprogramuje 6:00 5% oświetlenia a o 11:00 100% oświetlenia to będzie się ono załączało przez 5h stopniowo czy powinienem ustawić to po kolei czyli np6:00 -5% 7:00-20%8:00-40% itd Jak to zrobić ?
egon44 Opublikowano 4 Grudnia 2017 Autor #68 Opublikowano 4 Grudnia 2017 45 minut temu, MarcinKoz napisał: Drugie pytanie czy jeżeli zaprogramuje 6:00 5% oświetlenia a o 11:00 100% oświetlenia to będzie się ono załączało przez 5h stopniowo Dokładnie tak będzie.
MarcinKoz Opublikowano 4 Grudnia 2017 #69 Opublikowano 4 Grudnia 2017 Dziękuje za odpowiedż, podpowiesz może jeszcze jak z tymi kolorami się robi
marcin73m Opublikowano 5 Grudnia 2017 #70 Opublikowano 5 Grudnia 2017 9 godzin temu, MarcinKoz napisał: podpowiesz może jeszcze jak z tymi kolorami się robi Każdy kolor ma odpowiadający mu kanał. Po włączeniu apki i wybraniu opcji programowania ustawień, rozwijasz sobie pasek przy górnej tabelce i tam masz kolejno: kanał 1 - kolor czerwony, kanał 2 - kolor zielony, kanał 3 - kolor niebieski i kanał 4 - moduły białe. Jeśli chcesz czerwony, ustawiasz kanał 1 i tworzysz odpowiedni wykres. Nie wiem, jak to inaczej wytłumaczyć, na przykładzie na pewno byłoby łatwiej..
Rekomendowane odpowiedzi