szkodnik666 Opublikowano 14 Grudnia 2015 #1 Opublikowano 14 Grudnia 2015 Witam . Dużymi krokami zbliża się moment zakupu ryb . Planowana obsada była już gotowa (cynotilapia afra+iodotropheus sprengerae+labidochromis caeruleus) , ale po sobotniej wizycie w sklepach zachciało się urozmaicenia kombinowania O ile afry i rdzawe bym zostawił to chciałbym poznać Wasze opinie w temacie wymiany elementu żółtego obsady (labidochromis caeruleus) na któryś z poniższych : METRIACLIMA MSOBO MAGUNGA MELANOCHROMIS JOHANNI RED MELANOCHROMIS CHIPOKAE (Okazało się , że mam całkiem niedaleko do oferty http://allegro.pl/listing/user/listing.php?order=p&us_id=34143479)
pozner Opublikowano 14 Grudnia 2015 #2 Opublikowano 14 Grudnia 2015 W zasadzie każdy z tych gatunków możesz wpuścić do swojego akwarium. Zastanawiam się nad tą odmianą johanni red. Pachnie mi to hodowlaną odmianą.
eljot Opublikowano 14 Grudnia 2015 #3 Opublikowano 14 Grudnia 2015 METRIACLIMA MSOBO MAGUNGA MELANOCHROMIS JOHANNI RED Nie łączyłbym tych dwóch gatunków ze względu na samice, obie żółto-pomarańczowe.
Bezprym Opublikowano 14 Grudnia 2015 #4 Opublikowano 14 Grudnia 2015 Eljot koledze chodziło żeby wymienić Yellow na któryś z tych 3 gatunków. Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka
eljot Opublikowano 14 Grudnia 2015 #5 Opublikowano 14 Grudnia 2015 Za szybko czytałem a percepcja już nie ta Jak jako podmianka to dowolnie choć wahałbym się nad chipokae bo rośnie spory i agresywny.
CoolPhone Opublikowano 15 Grudnia 2015 #6 Opublikowano 15 Grudnia 2015 Wydaje mi się, że jednak troszkę brakuje i długości i szerokości akwarium na Chipokae.
szkodnik666 Opublikowano 16 Grudnia 2015 Autor #7 Opublikowano 16 Grudnia 2015 Dzięki za podpowiedzi. Stanęło na c.afra, i.sprengeare oraz m.Auratus
eljot Opublikowano 16 Grudnia 2015 #8 Opublikowano 16 Grudnia 2015 c.afra A która dokładnie ? Weź pod uwagę "piękno" samic M. Aurora ma samice piękne inaczej rdzawy ma swój urok ale kolorem nie powala. Jak do tego dołożysz jakąś cynotilapię z szarymi samicami to w akwarium będziesz miał szaro-buro.
Perez666 Opublikowano 16 Grudnia 2015 #9 Opublikowano 16 Grudnia 2015 Roślinożerny auratus i Cynotilapia(doprecyzuj).Jeśli mięsożerna to masz po obsadzie.
szkodnik666 Opublikowano 16 Grudnia 2015 Autor #10 Opublikowano 16 Grudnia 2015 Teście mnie zastrzelili... Ryby w sklepie to podrostki około 5cm. Samice niebieskawe. Samce jasno niebieskie płetwy grzbietowe bialawe 5 ciemnych pionowych pasow
Rekomendowane odpowiedzi