mateo Opublikowano 12 Grudnia 2015 #1 Opublikowano 12 Grudnia 2015 Witam. Akwarystką zainteresowalem się parę lat temu. Do tej pory posiadałem akwarium 70L BW, ale gdy zobaczylem w necie pyszczaki od razu postanowiłem zmienić biotop, a co za tym idzie musiałem powiększyć akwarium. Długo kompletowałem sprzęt i bardzo długo czytałem to świetne forum ale w końcu się doczekałem. Akwarium 150x50x40h, filtracja panelowa, 30ppi 5cm+45ppi, 5cm+ceramika 1L Matrix +1L TMBT,grzałka 300W, 2xHydorPico 1200 + jvp 2x3000L. Panel z pcv 3mm. Na dnie i tło 3mm pcv. Oświetlenie 14 modułów LG + 6 Samsunga. Akwarium zalane dzisiaj. Uzdatniacz, bakterie, pożywka jest teraz czekam na cykl azotowy. Parametry w kranie podane przez wodociągi Ph 8,13 No3 0,5 No2 0,005.
timi-akwaria.pro Opublikowano 12 Grudnia 2015 #2 Opublikowano 12 Grudnia 2015 Witam Ciebie:) Bardzo dobra decyzja o zmianie biotopu. Z tego co napisałeś od razu "widać", że najpierw sporo poczytałeś Tylko dlaczego taka mała wysokość?
timi-akwaria.pro Opublikowano 12 Grudnia 2015 #4 Opublikowano 12 Grudnia 2015 Z powodu tej lepszej połowy Rozumiem:) Wrzuć jakąś większą fotkę baniaka.
egon44 Opublikowano 12 Grudnia 2015 #5 Opublikowano 12 Grudnia 2015 Siemanko :mrgreen:!!!Tak jak kolega ''timi'' napisał,od razu widać że masz wszystko dopięte na ostatni guzik,oby tak dalej!!! Ps.Rzeczywiście przydała by się fota,jak z bliska wygląda twój baniak,bo niestety w profilu za bardzo nie widać
mateo Opublikowano 13 Grudnia 2015 Autor #6 Opublikowano 13 Grudnia 2015 Fote wkleje jak będę miał czas przy kompie usiąść.
Mortis Opublikowano 13 Grudnia 2015 #7 Opublikowano 13 Grudnia 2015 Witaj. Już dawno nie widziałem tak profesjonalnego podejścia do sprawy. Akwarium wygląda świetnie. Jestem ciekaw jaka obsadę planujesz ale to w innym dziale. Naprawdę spoko. Powodzonka.
timi-akwaria.pro Opublikowano 13 Grudnia 2015 #8 Opublikowano 13 Grudnia 2015 Bardzo fajnie Ci to wyszło. Powodzenia:) -- dołączony post: Jestem ciekaw jaka obsadę planujesz Z pewnością tą z sygnaturki:)
Andrzej Głuszyca Opublikowano 13 Grudnia 2015 #9 Opublikowano 13 Grudnia 2015 Jestem ciekaw jaka obsadę planujesz ale to w innym dziale. Naprawdę spoko. Powodzonka. ..pod dolną sygnaturką kolega ma podaną obsadę. A akwa też mi się bardzo podoba.
Mortis Opublikowano 13 Grudnia 2015 #10 Opublikowano 13 Grudnia 2015 Właśnie chciałem zedytować swój post bo na sygnaturę spojrzałem ale Andrzej i Marcin chyba mają powiadomienia SMS jak ktoś byka strzeli
Rekomendowane odpowiedzi