egon44 Opublikowano 9 Grudnia 2015 #1 Opublikowano 9 Grudnia 2015 Siemanko wszystkim :mrgreen:...Jako że nie znalazłem nic na temat który zaraz opiszę(no może dotyczący tylko samic),to jestem ciekawy odpowiedzi byłych lub obecnych posiadaczy Pseudotropheus saulosi jak te sprawy u nich się mają...Chodzi mi dokładnie o atrapy jajowe u samców,otóż posiadam 3 szt samców z czego 2 szt mają po jednej atrapie jajowej,a jeden samiec ma ich aż 4....Jest to czymś spowodowane?Czy to całkiem normalne że jedne samce mają jedną lub kilka atrap jajowych?...Może post który napisałem wydaje się dziwny,ale ciekawią mnie wasze spostrzeżenia i odpowiedzi na ten temat ....
marcin1ja1 Opublikowano 9 Grudnia 2015 #3 Opublikowano 9 Grudnia 2015 U ryb jest podobnie jak u ludzi. Jeden ma większego a drugi mniejszego. Zazwyczaj najsilniejszy samiec ma tych atrap najwięcej.
MatiK Opublikowano 9 Grudnia 2015 #4 Opublikowano 9 Grudnia 2015 Też mi się wydaje, że to jest bardzo różnie z tymi atrapami. U mnie zdominowany samiec Hary miał ich więcej niż większy dominant. On niestety nie zdążył przejąć pałeczki dowodzenia w akwarium bo został niedawno wyeliminowany... Z kolei mój największy samiec Yellow nie ma atrap w ogóle, a ryba, co do której cały czas mam nadzieję, że to samica, ma już atrapę od dłuższego czasu. Najwięcej atrap mają u mnie samce Sprengerae i co raz częściej widzę przepychanki między nimi, ale zawsze rozdziela je szef zbiornika, czyli Hara...
egon44 Opublikowano 9 Grudnia 2015 Autor #5 Opublikowano 9 Grudnia 2015 Zazwyczaj najsilniejszy samiec ma tych atrap najwięcej. No u mnie jest na odwrót,czyli samiec dominujący(prawa fotka) ma jedną atrapę,a ten z lewej fotki z wieloma atrapami jest najniżej w hierarchii...
MatiK Opublikowano 9 Grudnia 2015 #6 Opublikowano 9 Grudnia 2015 No to zostało Ci czekać aż sytuacja się odwróci bo pewnie w końcu zaczną się mocniej ścierać.
Rekomendowane odpowiedzi