Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Muszę przyznać, że na zbliżeniach wydaje się jakby film był kręcony w jeziorze👍 Aż nie chce się wierzyć, że Livingstonii i Strigatus nic... kompletnie? A może wcinają, tylko jest tego tak dużo, że nie zauważasz ubytku🤔

1 godzinę temu, pozner napisał:

Małe wieczorne filmowanie w pełnym oświetleniu

To spod "tej" lampy?:D Bardzo fajny efekt👌 Jednak lampa zawieszona wyżej nad baniakiem robi robotę, zwłaszcza ten drugi film, petarda💪

• Lubię to 4
  • Dziękuję 1
Opublikowano
6 godzin temu, Bartek_De napisał:

To spod "tej" lampy?

No, nie tylko😏. Świecą jeszcze dwie lampki z ciepłymi (3500K) halogenami. Dałem je, żeby dodać efekt promieni słonecznych padających do akwarium. Mają wąski kąt świecenia (30°). Na pierwszym filmie nie jest to wyraźnie widoczne, ale widać zażółcenie kamieni w miejscu ich świecenia. Taki mały dodatkowy efekt, fajnie to wygląda. 

Gdyby drapole polowały, to chociaż raz bym to na pewno zaobserwował. 

• Lubię to 2
Opublikowano

Świetnie się patrzy na Twój baniak 👍 Myślałem, że ja mam problem z młodzieżą, ale u Ciebie Krzysiu to jest faktycznie miazga. Ostatnio dałem sobie czas trzy wieczory z rzędu, i na pułapkę z plexi wyłapałem wszystkie podrostki - na jakiś czas spokój. Może ta metodą dał byś radę wyłapać choć część. Widać że maluchy trzymają się określonych miejsc. Umieszczając w tych miejscach pułapkę miał byś sporą szansę na udany połów.

• Lubię to 3
Opublikowano
4 minuty temu, Mróz napisał:

Ostatnio dałem sobie czas trzy wieczory z rzędu, i na pułapkę z plexi wyłapałem wszystkie podrostki - na jakiś czas spokój. Może ta metodą dał byś radę wyłapać choć część. Widać że maluchy trzymają się określonych miejsc. Umieszczając w tych miejscach pułapkę miał byś sporą szansę na udany połów.

Może warto spróbować. Coś muszę zrobić, chociaż jest tego tyle, że przekroczyło już masę krytyczną. Co prawda w niedługim czasie (mam nadzieję) będę likwidował to akwarium, gdyż zmieniam adres, ale jeszcze nie wiem kiedy, więc nie wiem ile to jeszcze potrwa. 

• Lubię to 2
Opublikowano
9 godzin temu, pozner napisał:

Małe wieczorne filmowanie w pełnym oświetleniu i przed spaniem. Jak widać przedszkole i żłobek, nie mówiąc o podstawówce, mają się świetnie...niestety😞.

Piękne akwarium, świetnie na prawdę wygląda. Popieram, że bardzo naturalnie. Linia produkcyjna pełną parą działa :) Już wiem, że ktoś ma większą zupę rybną niż ja mam :)

A ten ten Strigatus faaaajny :)

Opublikowano
1 minutę temu, pozner napisał:

Dorosłych ryb jest ok 30. To ta drobnica robi coraz większą zupę. 

Ale widzę, że mają się świetnie i chyba jak nic ich dotychczas nie zjadło to już nie zje. U mnie też w pewnym momencie maluchy były akceptowane i mogły wpadać w tłum bez obaw. Także to na pewno wiesz, że będzie ich tylko więcej i więcej :) A moze drapieżnika wymień? Albo dwa dni bez jedzenia? Te killery powinny wszystko wyłapać. 

No cóż, czeka przed Tobą wyzwanie w stylu łapania latem komarów pęsetą :)