Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, Awek napisał:

Fajna ta fototapeta, napisz gdzie będziesz ja zamawiał i jaka metodą zamierzasz jak przykleić, mnie czeka wymiana tła i chce zmienić na coś takiego.

To jest firma internetowa myloview.pl. W wyszukiwarce na ich stronie wpisałem "podwodny jezioro malawi" i pokazały się różne propozycje. Tapeta jest winylowa, a do tego może być laminowana. Ciekaw jestem efektu. Wygląda zachęcająco. 

Będę ją przyklejał do spienionego PCV 3mm. i umieszczę za akwarium. 

Edytowane przez pozner
  • Lubię to 1
Opublikowano

Dzięki za info, jak zrobisz to czekam na efekt końcowy (wstawienie zdj), fajna głębia

Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
10 minut temu, pozner napisał:

To jest firma internetowa myloview.pl. W wyszukiwarce na ich stronie wpisałem "podwodny jezioro malawi" i pokazały się różne propozycje. Tapeta jest winylowa, a do tego może być laminowana. Ciekaw jestem efektu. Wygląda zachęcająco. 

Będę ją przyklejał do spienionego PCV 3mm. i umieszczę za akwarium. 

Kilku kolegów z grupy FB którą prowadzę posiada takie tapety z tej firmy i efekt jest super.

Wybierając tło na tej stronie trzeba zmienić materiał na naklejkę i poszukać naklejka witrażowa. Wybieramy rozmiar i od tego zależy koszt. Zaznaczamy też który odcinek nam mają wydrukować. W notatce do sprzedawcy piszemy że chcemy naklejkę frontstick by można było to nakleić na zewnętrznej cześć szyby. To też jest dodatkowy koszt.

Opublikowano

Właśnie dodałem ja do koszyka, wyszło 50zl tylko nie ma opcji naklejka, chciałem wybrać za radą kolegi.

Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, egon44 napisał:

Wybierając tło na tej stronie trzeba zmienić materiał na naklejkę i poszukać naklejka witrażowa. Wybieramy rozmiar i od tego zależy koszt. Zaznaczamy też który odcinek nam mają wydrukować. W notatce do sprzedawcy piszemy że chcemy naklejkę frontstick by można było to nakleić na zewnętrznej cześć szyby. To też jest dodatkowy koszt.

Opcji jest sporo. Ja wybrałem winylową, zmywalną i dodatkowo laminowaną. Nie chciałem naklejanej na tylną szybę. Ta tapeta jest właśnie po kadrowaniu. 

Edytowane przez pozner
  • Lubię to 2
Opublikowano (edytowane)
W dniu 25.12.2019 o 22:43, pozner napisał:

Jest 12 diod z soczewkami, może o kilka za dużo. Są za gęsto i dlatego nie widać efektu. Zdawałem sobie sprawę, że światło się rozprasza, dlatego dałem najmniejsze dostępne kolimatory. 

Przysłoniłem część tych diod i nic to nie zmieniło. Zmieniło się jedynie natężenie.

Potencjalną zaletą może się okazać to, że światło jest mocno kontrastowe. Czas pokaże. 

Edytowane przez pozner
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Krzychu pokaż jak wyszło po zalaniu, wiem że mętna jeszcze od wczoraj, ale coś tam chyba będzie widać. I jeśli to nie tajemnica to pokaż na tle pokoju, bo miałeś remontować a pamiętam jak było przed ;).

• Lubię to 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Pleziorro napisał:

Krzychu pokaż jak wyszło po zalaniu, wiem że mętna jeszcze od wczoraj, ale coś tam chyba będzie widać.

No właśnie jest lekko mleczna i nie widać, żeby miało być lepiej😤, więc nalewam dziś nowej😓. Na pewno wrzucę fotkę. 

• Lubię to 1