pozner Opublikowano 2 Grudnia 2015 #11 Opublikowano 2 Grudnia 2015 Nie przesadzajmy koledzy, nie wszystkie akwaria muszą wyglądać jak gruzowisko serpentynitu na tle z czarnego PCV zasypane piachem z Castoramy Nikt nie twirdzi, że akwarium ma tak wyglądać. Ja miałem czerwonego piaskowca i tło strukturalne. Mogą to być też doniczki, tylko w odpowiedniej ilości RGR przesadził w drugą stronę. Mbuna żyje wśród gruzowiska i takie warunki powinna mieć stworzone w akwarium. Krzywdy oczywiście im nie robi, ale pozbawił je naturalnych zachowań, a siebie możliwości obserwowania tego. Równie dobrze możnaby je wpuścić do "holendra". Efekt byłby podobny. Nikt nie zwróciłby koledze uwagi, gdyby tam pływała non mbuna.
RGR Opublikowano 2 Grudnia 2015 Autor #12 Opublikowano 2 Grudnia 2015 Cześć. Heh - tak myślałem, że mogę wywołać dyskusję - czekam na więcej Waszych opinii. Jeżeli chodzi o ryby to pływają tam: Melanochromis maingano Pseudotropheus saulosi Pseudotropheus callainos pearl white Jeżeli chodzi o zbiornik - to kto powiedział, że ma 120 cm ?? Zbiornik to 140x70x60.
Rekomendowane odpowiedzi