bajron1984 Opublikowano 30 Stycznia 2016 #31 Opublikowano 30 Stycznia 2016 to zawalić go całego ceramiką ? a co będzie zatrzymywało brud ? ceramika niema takiej funkcji Ja mam mocny filtr i nie odczuwam spadku przepływu ale zrób jak ci decorativo pisał. -- dołączony post: Ja mam w drugim baniaku o podobnym litrażu jak twój ten sam filtr HW-302 z jednym koszem ceramiki,a w pozostałych koszach mam gąbki+watolinę(zapewniającą krystaliczną wodę)...Oczywiście waty nie musisz dawać tak jak ja mam... Dodatkowo na wlocie mam założoną gąbkę służącą jako prefiltr... Przepływ jest ok,bez jakiegokolwiek spadku,a woda klarowna Tu masz jedną z opcji
deccorativo Opublikowano 30 Stycznia 2016 #32 Opublikowano 30 Stycznia 2016 tak wkłady były free a dostałem ceramikę , zeolit i coś podobnego do waty No to masz jasność najniższy kosz ceramika środkowy pusty bo zeolit możesz dopiero włożyć jak będzie dojrzała biologia. Nigdy na start baniaka nie zostawiamy zeolitu bo zabiera bakteriom pożywkę startową. W górny włóż tą watę a na zasys dokup taką gąbkę szarą lub czarną w zależności jakie tło i schowaj możliwie nisko nad piaskiem za kamieniem GABKA uniwersalna drobna (szara) _ okrągła 10x7cm (5184173570) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.@@AMEPARAM@@http://img04.allegroimg.pl/photos/400x300/51/84/17/35/5184173570@@AMEPARAM@@04@@AMEPARAM@@51/84/17/35@@AMEPARAM@@5184173570 koniec porad w Przedstaw się
CoolPhone Opublikowano 30 Stycznia 2016 #33 Opublikowano 30 Stycznia 2016 To nie dział filtracja. Dalsze OT leci do kosza.
Rekomendowane odpowiedzi