bajron1984 Opublikowano 6 Stycznia 2016 Autor #21 Opublikowano 6 Stycznia 2016 . Zmień esterki na OB i już będzie inaczej wyglądało Ob?????nie kumam tych nazw;-)
bajron1984 Opublikowano 6 Stycznia 2016 Autor #23 Opublikowano 6 Stycznia 2016 a mogę esthere wymienić na Pseudotropheus demasoni ????, Cynotilapia afra Cobue???lub maingano?Bo OB u nich nie mogę znaleźć.
pablojogi Opublikowano 6 Stycznia 2016 #24 Opublikowano 6 Stycznia 2016 ciężko o OB też ich od dłuższego czasu poszukuję:-)
marcin1ja1 Opublikowano 6 Stycznia 2016 #25 Opublikowano 6 Stycznia 2016 a mogę esthere wymienić na Pseudotropheus demasoni ????, Cynotilapia afra Cobue???lub maingano?Bo OB u nich nie mogę znaleźć. Pseudotropheus demasoni - typowy roślinożerca a Cynotilapia to mięsożerca. Jeżeli chcesz iść w w ryby mięsko-żerne to proponuje taką obsadę: Cynotilapia afra Cobue Iodotropheus sprengerae Labidochromis caeruleus + ewentualnie jakąś małą Aulonocarę. Jeżeli chcesz w sałatko-żerne: Pseudotropheus demasoni Melanochromis auratus Tropheops sp. "Red Fin" + ewentualnie Labeotropheus trewavasae. Obsada mięsożerna jest relatywnie spokojniejsza. Przy roślinożernej może być niezły sajgon. Iodotropheus sprengerae poradzi sobie zarówno przy diecie z przewaga mięska jak i sałaty. Z mojego doświadczenia to lepiej sobie radzi z dietą mięsną.
bajron1984 Opublikowano 6 Stycznia 2016 Autor #26 Opublikowano 6 Stycznia 2016 Pseudotropheus demasoni - Czyli jak esthere wymienię na demasoni to bęzie kolorystycznie i dietowo ok???
Andrzej Głuszyca Opublikowano 6 Stycznia 2016 #27 Opublikowano 6 Stycznia 2016 Ob?????nie kumam tych nazw Maylandia estherae OB. Znajdziesz też w mojej galerii.
bajron1984 Opublikowano 6 Stycznia 2016 Autor #28 Opublikowano 6 Stycznia 2016 A taki zestaw ma prawo bytu w 450L??? Pseudotropheus demasoni Metriaclima estherae(red) Iodotropheus sprengerae Tropheops sp. "Red Fin" (Lundu) Wtedy wziąłbym po 7 sztuk z każdego gatunku co o tym myślicie Koledzy???
marcin1ja1 Opublikowano 6 Stycznia 2016 #29 Opublikowano 6 Stycznia 2016 Pseudotropheus demasoni - czarno - granatowe Metriaclima estherae(red) - zółto - pomarańczowe Iodotropheus sprengerae - rdzawo - granatowe Tropheops sp. "Red Fin" (Lundu) - żótło-granatowe samce (samice z obszaru Lundo według kilku stron są srebrne z pomarańczowymi ogonami i płetwami odbytowymi - coś podobnego jak samice borlejki tylko są znacznie jaśniejsze). Zamiast estherki zaproponowałbym po raz kolejny P. Acei. Deamoki byłyby ściśle przywiązane do skał, Acei do toni, sprengearki to są jasie wędrowniczki (jedynie przy tarle zajmują jakieś terytorium). Co do Tropheopsów się nie wypowiem, ponieważ nigdy ich nie hodowałem. 1
bajron1984 Opublikowano 6 Stycznia 2016 Autor #30 Opublikowano 6 Stycznia 2016 Pseudotropheus demasoni - czarno - granatowe Metriaclima estherae(red) - zółto - pomarańczowe Iodotropheus sprengerae - rdzawo - granatowe Tropheops sp. "Red Fin" (Lundu) - żótło-granatowe samce (samice z obszaru Lundo według kilku stron są srebrne z pomarańczowymi ogonami i płetwami odbytowymi - coś podobnego jak samice borlejki tylko są znacznie jaśniejsze). Zamiast estherki zaproponowałbym po raz kolejny P. Acei. Deamoki byłyby ściśle przywiązane do skał, Acei do toni, sprengearki to są jasie wędrowniczki (jedynie przy tarle zajmują jakieś terytorium). Co do Tropheopsów się nie wypowiem, ponieważ nigdy ich nie hodowałem. Jednak zostanę przy tym zestawie co na początku podałem;)Acei w tan-malu nie mają bo szukałem.Właściciel co mi ten zestaw doradził twierdzi że te rybki będą pływać w każdej partii wody. -- dołączony post: Jedynie co mnie kusi to dołożenie demonsi ale one agresorki mocne niby są.
Rekomendowane odpowiedzi