Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Z tego http://forum.klub-malawi.pl/baniak-450l-obsada-t26232.html wynika ,że jednak zostaje przy malawi. A może nie?

Z założonego przez bajrona1984 na Forum KMT tematu wynika jasno, że pozbywa się pyszczaków i kupuje Tropheusy Bremba.

Stąd moje zainteresowanie i lekkie zszokowanie bo na początku listopada z bólami kolega startował z baniakiem a już wyprzedaje obsadę.

Opublikowano

Już chyba się pozbył - wpis z dzisiejszego poranka:

Wydałem z swojego akwarium cała obsadę gdyż miałem taki miszmasz od każdego dostawałem rybki i tak to wyszło...I teraz nową obsadę kupię dopiero 9 stycznia(ryby z TM F1 pokolenie)

-- dołączony post:

Przeniosłem posty, dotyczące obsady do wątku w odpowiednim dziale.

Opublikowano

Na razie wątek zamykam, a gdy uzupełnisz elementarną wiedzę w zakresie nazewnictwa to wówczas napisz do mnie na PW, a ja odblokuję ten wątek.

Na prośbę autora, wątek został ponownie otwarty. Teraz czekamy na listę gatunków ryb, które Kolega bajron1984 chciałby pielęgnować w swoim akwarium.

No to zobaczymy co kolega bajron1984 przedstawi. I z jakiego biotopu będą to ryby... :P

Opublikowano
Taką obsadę doradzili mi w TM;

Metriaclima estherae(red)

Iodotropheus sprengerae

Tropheops sp. "Red Fin" (Lundu)

Wszystko pomarańczowo, żółto, czerwono, rdzawe. O ile mnie pamięć nie myli ten Tropheops ma dość brzydkie samice. Masz 450l więc do toni wpakowałbym Acei.

Opublikowano

Red fin ma śliczne samice, miałem WF-y i jak na dzikusy nawet były piękne:) Ale fakt, za żółto-pomarańczowo. Zmień esterki na OB i już będzie inaczej wyglądało :)

Opublikowano
Red fin ma śliczne samice, miałem WF-y i jak na dzikusy nawet były piękne:) Ale fakt, za żółto-pomarańczowo. Zmień esterki na OB i już będzie inaczej wyglądało :)

Ewentualnie zamiast M. estherae - M. Callainos, albo tak jak Kolega we wcześniejszym poście radził - P. acei

Opublikowano
Red fin ma śliczne samice, miałem WF-y i jak na dzikusy nawet były piękne

Już wygooglałem. Rzeczywiście samice nie wyglądają źle :). Takie ładne jasne śledziki z pomarańczowymi akcentami na płetwach i ładnym czarnym odcięciem na płetwie grzbietowej. Przy non-mbunie można byłoby powiedzieć, że ładne samice.

Pierwsze moje skojarzenie to było to, że wyglądają jak samice od Aulonek.