Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Dlaczego gorącą wodą?

Też tego nie rozumiem... Ja plukalem wodą z węża. Przy obecnych temp woda wodociągowa ma u mnie ok 5*C.

Wysłane z mojego LG-H955 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Ja jak już pisałem zrobiłem błąd płukając karcherem,pewnie piasek pod ciśnieniem ścierał się i powstawał ten pył,który jeszcze mam.

Opublikowano

Nadal nie mam za czystej wody,może z przodu w miarę,ale patrząc z boku jest mgła.

Opublikowano
Dlaczego gorącą wodą?

Zawsze wychodziłem z założenia, że wszystko co nowe trzeba dobrze wyparzyć, bo kij wie kto to wcześniej dotykał i jak przechodził systam pakowania :)

-- dołączony post:

Nadal nie mam za czystej wody,może z przodu w miarę,ale patrząc z boku jest mgła.

Spróbuj może przy użyciu wkrętarki z końcówką do mieszania farby, przemielić piach, ustaw filtry na max wydajności, z tym że uważaj na szkło gdyż zapewne wyciąganie piasku nie wchodzi w rachube :)

Opublikowano

To jeżeli, znajdziesz czas to zrób to, i zastosuj metode "na słuchawkę".

Wiaderko 5l, połowa zasypana piachem mocny strumień wody ( gorąca czy zimna to już, Twoja decyzja, za płukałem w gorącej :) ). Woda w ciągłym strumieniu, żeby się wylewała z wiaderka, pomachasz energicznie słuchawką wewnątrz piasku i przy takim wiaderku w połowie zasypanym po 1,5 min powinieneś mieć czystą wode

Opublikowano

Przymierzam się do odsysania tego piasku.ale roboty będzie na cały dzień a ktoś napisał,że w akwarium się wyklaruje :(

Opublikowano
Przymierzam się do odsysania tego piasku.ale roboty będzie na cały dzień a ktoś napisał,że w akwarium się wyklaruje

...trochę się uwikłałeś w te płukanie piasku. Jeżeli nie zrobisz radykalnych posunięć to potem będziesz siedział przed akwa, patrzył w nie i denerwował się. Jeżeli nie masz ryb jeszcze to po prostu wyjmij ten piasek i płucz małymi porcjami w jakimś wiaderku jak pisałem w poscie 43. Może warto zmienić na zwykły piasek? Ale to sam zadecyduj. W każdym bądź razie jak teraz tego nie zrobisz to potem będziesz żałować. Warto chwile start przełożyć w czasie ale potem będziesz miał święty spokój.