stan Opublikowano 25 Listopada 2015 #11 Opublikowano 25 Listopada 2015 Kurde na samca mi wygląda no ale skoro to samica to nie mam podstaw w to nie wierzyć. Trafić takie samice to było by cos pięknego.
przemo-h Opublikowano 6 Grudnia 2015 #12 Opublikowano 6 Grudnia 2015 Dostałem kilka miesięcy temu 13 szt. narybku od kolegi Przezda. Maleństwa miały jeszcze woreczki i trzeba było je trzymać w siatce ze spodkiem od filiżanki zawieszonej na akwa. Za wcześnie je wypuściłem do ogólnego i niestety zostało 8szt. Teraz mierzą już ok 3-4cm i mają się świetnie. Ciężko mi coś konkretnego o nich powiedzieć, zbyt krótka przygoda z nimi. Apetyt jest i w zasadzie jeszcze nic poza tym ich nie interesuje. Puźno zaczęły swobodnie pływać, z dala od skał mam na myśli. Młode saulosy np. wydają się odważniejsze w pirównaniu do nich. Widzę od czasu do czasu rodziców u Przezdy i nie mogę się napatrzeć. Jego samiec ma już chyba 15cm i powala na kolana. Nie jest to jakiś tam żółto-brązowy pyszczak. Dokupił do nich jeszcze samiczki ob, ale na razie nie było zainteresowania. Może i on coś dopisze. Ma już spore doświadczenia z nimi. 1
przemo-h Opublikowano 6 Grudnia 2015 #13 Opublikowano 6 Grudnia 2015 Moje maluchy. Na ostatniej fotce ta laciata samiczka to estherae ob morph.
misiek-1984 Opublikowano 6 Grudnia 2015 Autor #14 Opublikowano 6 Grudnia 2015 Cieszy mnie fakt, że temat nie "umarł"... Życzę powodzenia w hodowli. Gold Kawanga cały czas siedzi mi w głowie i chyba skończy się na tym, że zamieszka u mnie w akwa
Przezda Opublikowano 23 Października 2016 #15 Opublikowano 23 Października 2016 12 cm, duża samica OB, niestety dominuje jeszcze nad samcami, taka "wredna", że zamęczyła inkubującą brązową, niestety już było za późno na ratunek, jak wróciłem z pracy 1
stan Opublikowano 24 Października 2016 #16 Opublikowano 24 Października 2016 Super rybsko , obecnie mam teraz u siebie 5 samic OB plus samca OB plus chyba ukrytego samca. Rybska mega kolorowe, a żółty kolor samca wali z nóg. Samiec obecnie ma jakieś 10-11cm samice około 6-8cm
Przezda Opublikowano 24 Października 2016 #17 Opublikowano 24 Października 2016 Bajka Twoje Kawangi OB są, a na tych 2 fotach to chyba są 2 różne samce, czy się mylę? Inne rozmieszczenie atrap, inaczej ubarwione.... chyba
stan Opublikowano 24 Października 2016 #18 Opublikowano 24 Października 2016 Tak to ta podejrzana ryba. Tutaj jest fota samic - sorki za wprowadzenie w błąd ;-) Na tych zdjęciach maja cos około 4-6cm
Przezda Opublikowano 24 Października 2016 #19 Opublikowano 24 Października 2016 Oj będą się takie kiedyś prezentować w moim akwarium 200x80x60h, jak wrócę na emeryturę do Polski. Mega ciekawe zagadnienie wg. mnie to umaszczenie potomstwa, które będzie pochodzić od rodziców w ciapki i regularnych. Masz u siebie wersje pręgowane?
stan Opublikowano 24 Października 2016 #20 Opublikowano 24 Października 2016 Nie, nie mam ale z tego co wiem to były i takie i takie w Tan -malu.
Rekomendowane odpowiedzi