misiek-1984 Opublikowano 28 Października 2015 #1 Opublikowano 28 Października 2015 Witam Strasznie spodobał się mi pyszczak z tytułu tego postu. Zacząłem przeglądać net i fora akwarystyczne i dochodzę do wniosku, że informacji na jego temat jest bardzo mało. Interesują mnie spostrzeżenia hodowców. Mam nadzieje, że znajdą się osoby, które posiadają M.Gold'a Kawange i chętnie podzielą się zgromadzoną wiedzą oraz doświadczeniami. Mile widziane są też foty. Z góry dziękuję za pomoc w zgromadzeniu informacji dotyczących tego wspaniałego pyśka.
Slawek-meszek Opublikowano 28 Października 2015 #2 Opublikowano 28 Października 2015 Misiek kiedyś napisałem co nie co o tej pięknej rybie. Może tu coś znajdziesz ciekawego http://forum.klub-malawi.pl/m-gold-kawanga-krol-ciemnosci-t19967.html?&highlight=kr%C3%B3l A tu mam takie zdjecia Jest to jedna z piękniejszych ryb mbuna. Tylko te samiczki jak dla mnie są najbrzydsze, A po za tym jest problem z samiczkami. Oj miałem troszkę tych ryb i co się okazało, że 90% to samczyki. Samczyk który pochodzi do tarła powala na kolan. Kolorki nabiera takie, że szok.
misiek-1984 Opublikowano 28 Października 2015 Autor #3 Opublikowano 28 Października 2015 Dzięki za info. Jakoś dziwnie działa ta nasza wyszukiwarka hehe wpisywałem różnie hasła i nie znalazłem Twojego postu. Rybsko piękne, u mnie jest dostępne z odłowu albo z hodowli przyjeziornej. Konkretne sztuki sprzedawane parami więc problemu ze samicami nie będzie. Z racji, że samice nie powalają kolorami można się dogadać ze sprzedawcą i zakupić ich więcej. Angole chyba stawiają na samce jeżeli chodzi o Kawange Tak na razie głośno myślę, bardzo chciałbym mieć to rybsko w swoim akwa. Cały czas kombinuje i chyba nic innego nie zostanie jak powiększyć akwa Sorrki teraz doczytałem w Twoim poście, że różnie to bywa z tymi samicami (nawet już sporych rozmiarów).
Slawek-meszek Opublikowano 29 Października 2015 #4 Opublikowano 29 Października 2015 Rybka piekna tak jak napisales . Samczyk zdominowany niczym sie nie rozni od samiczki. Niezaleznie od wielkosci. Tak jak napisalem w swoim watku przy 13-14cm nie bylem w stanie rozroznic co jest co. Polecam aby miec ten okaz, chocby dla samego samczyka. Sory za polskie znaki, pisze z tel.
misiek-1984 Opublikowano 29 Października 2015 Autor #5 Opublikowano 29 Października 2015 Szkoda, że jest taki mały odzew na ten temat. Liczyłem, że posypią się posty i foty.
crav Opublikowano 29 Października 2015 #6 Opublikowano 29 Października 2015 kilka zdjęć zrobionych u Fuliera
stan Opublikowano 29 Października 2015 #7 Opublikowano 29 Października 2015 Fajne foteczki tej ślicznej ryby.
rafik567 Opublikowano 29 Października 2015 #8 Opublikowano 29 Października 2015 A foto samicy macie moze tez?
misiek-1984 Opublikowano 29 Października 2015 Autor #9 Opublikowano 29 Października 2015 Proszę bardzo. Samica OB a tu brązowa - jak dla mnie powinni ją nazwać szarą Tu natomiast samiec Mcat - foty pochadzą z grupy FB - Barry's Mbuna Bedfordshire Krótkie video z samcem Mcat i samica OB
misiek-1984 Opublikowano 25 Listopada 2015 Autor #10 Opublikowano 25 Listopada 2015 A tu fota samicy OB w żółtej szacie Fota i właściciel pyśka: Sławek Figura - kolega z grupy na FB.
Rekomendowane odpowiedzi