Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, zmieniłem zbiornik na szerszy, 140x40x40, wcześniej miałem 100x50x40 obsada Saulosi i Yellow. Chcę urządzić na nowo baniak i zastanawiam sie nad obsada. Myślałem o Acei i flavusach. Co Wy na to?

Opublikowano

Z "naszego" punktu widzenia zmieniłeś zbiornik na dłuższy, ale węższy ;) przyjęło się, że dla Acei minimalną długością zbiornika powinno być 150 cm, to spora ryba, która potrzebuje się wypływać. Widzę, że lubisz żółty bo w swoim poprzednim zbiorniku miałeś go (jak dla mnie) za dużo, a teraz jeszcze chcesz Flavusy. Obsadę chcesz całkowicie zmienić, czy dołożyć coś do Yellow i Saulosi?

Opublikowano

Długość dla Acei jeszcze by uszła ale wysokość już nie, z 40 cm musisz odjąć kilka cm na piasek no i wody po brzegi nie nalejesz. Acei to ryba która lubi popływać w toni dlatego najmniejsze polecane akwa to 150 długości i 60 wysokości. Do twojego akwa szukałbym ryb które trzymają się dna.

Zaproponuję obsadę z Flavusem i Melanochromis interruptus.

Opublikowano
MatiK przepraszam za błąd, tak zmieniłem na dłuższy ;-)

Nie masz za co przepraszać, obyś tylko takie błędy tu popełniał ;):P jeśli zmieniasz całą obsadę to ta zaproponowana przez eljota jest bardzo fajna ;)