Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

troszkę się zmieniło, rybki do redukcji , bo młode :)

Moje małe Malawi - YouTube

• Dziękuję 1
Opublikowano

Kurde zbiornik rewelacja!!!Naprawdę ekstra to wygląda,no i te glony na kamieniach,wypas uczta dla ryb ;) .....Ps.bo bym zapomniał,kamienie też niczego sobie :P

• Dziękuję 1
Opublikowano
które redukujesz???

M.Hara , M.msobo magunga , M.auratus :) ale poza auratusami nie wiem jakie mam płci....M.auratus mam na 100% 5 +1 :]

Opublikowano
A ja tam dwie samiczki widzę.. (?)

tak to tylko wygląda ... dużo większe kupiłem u Malawiana , co sam poświadczy i miało być 1+4 , a po wpuszczeniu do wiekszego akwa okazało się 5+0 , bo "samice nagle zaczęły z żótych robić się czarne..... dokupiłem wiec ostanio 3 szt auratusa , te mniejsze , i z z tego co widzę jeden samiec już jest na pewno , drugi 70/50 , a trzecia być może samica .....normalnie załamka :/ póki co na bank pływają mi w baniaku 4 prawie dorosłe samce (jednego oddałem Malawianowi) i 3 szt tych średniaków z których myślę , że może będę miał jedną samicę :] ...chętnie kupię od kogoś ze trzy pewne samice auratusa , bo uwielbiam te ryby :)

Opublikowano
A tak swoją drogą to auratus w 240l w obsadzie 3 gatunkowej dałby radę czy nie.?

Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka

moim zdaniem tak 1+3,4 ...... myślę, że z tą agresją ludzie przesadzają .... jak Ci się podobają, to próbuj :)

zobacz w jakim małym baniaku gościu ma auratusy, chociaż nikomu tego nie polecam

1.Pyszczaki z Malawi. Fajne ryby czy utrapienie? - YouTube

Opublikowano

Auratusy są troszeczkę zbyt okrągłe. Z własnego doświadczenia wiem, że są to ryby bardzo żarłoczne i zawsze pierwsze garną się do koryta. Bardzo łatwo je utuczyć.

Opublikowano

nie można ich trzymać z rybami zbyt powolnymi, bo są bardzo szybkie i mogą w tym samym czasie zjeść dwa razy więcej niż reszta , ale też przez swoją szybkość i żywiołowość więcej spalają..... przy normalnym karmieniu rzadko się tuczą , w każdym razie nie bardziej od innych :)