Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Akwarium rewelacja bardzo mi się podoba:) kamienie świetnie porastają glonami

Gruzowisko ma swoje plus i minusy ale jak podchodzi się do tematu z głowa to wszystko można ładnie utrzymać:) Osobiście obsada na która chyba nigdy bym się nie zdecydował :P

Miałem kiedyś stadko auratusa i wiem do czego są zdolne te ryby ale w połączeniu z demasni to może być istne piekło:D

Opublikowano
nie można ich trzymać z rybami zbyt powolnymi, bo są bardzo szybkie i mogą w tym samym czasie zjeść dwa razy więcej niż reszta , ale też przez swoją szybkość i żywiołowość więcej spalają..... przy normalnym karmieniu rzadko się tuczą , w każdym razie nie bardziej od innych :)

Dobrze, że sobie zdajesz z tego sprawę. Mimo to zmniejszyłbym trochę porcję pokarmu lub jego kaloryczność (mięsność :) ).

Opublikowano
Dobrze, że sobie zdajesz z tego sprawę. Mimo to zmniejszyłbym trochę porcję pokarmu lub jego kaloryczność (mięsność :) ).

moje auratusy nie są zapasione , żreją głównie spirulinę, jak cała reszta .... poza tym hodowałem kilka lat auratusy, więc jakieś tam doświadczenie mam :)

Opublikowano

Akwa- super !!!

Ryby są młode, więc nie przejmuj się jeszcze "zapasieniem".

Mają jeszcze czas na to żeby się "wylaszczyć", a jak trzeba będzie zrobisz im kilkudniową głodówkę i tyle.

Nie redukuj zbyt wcześnie msobo i hary.

Niech samce, kiedy się całkowicie wybarwią, pokażą swoje walory i dopiero wtedy zdecyduj, który zostanie MISTEREM.

Powodzenia.

Opublikowano

Dzięki :)

Baniak extra!!-ale piekło będzie;)A co z zebrą MC-zrezygnowałeś?-bo jeden tam pływa chyba?

zostawiłem sobie parkę :)

Nie redukuj zbyt wcześnie msobo i hary.

Niech samce, kiedy się całkowicie wybarwią, pokażą swoje walory i dopiero wtedy zdecyduj, który zostanie MISTEREM.

Powodzenia.

Pewnie zostawię po dwa samce . Najbardziej mnie martwią auratusy, bo na 7 szt mam 5 samców (na 100%), a być może 6 , a kto wie czy nie siedem ..... ręce opadają bo nie mam co z nimi zrobić, samic też nie mam skąd kupić :]

Opublikowano
Pewnie zostawię po dwa samce . Najbardziej mnie martwią auratusy, bo na 7 szt mam 5 samców (na 100%), a być może 6 , a kto wie czy nie siedem ..... ręce opadają bo nie mam co z nimi zrobić, samic też nie mam skąd kupić :]

U mnie kiedyś było podobnie i mimo, że bardzo mi się podobały zrezygnowałem z tego gatunku. Już jesteś kolejną osobą, która ma problem z samicami Auratusa.

Opublikowano
U mnie kiedyś było podobnie i mimo, że bardzo mi się podobały zrezygnowałem z tego gatunku. Już jesteś kolejną osobą, która ma problem z samicami Auratusa.

No właśnie, coś jest chyba nie tak. Dawno temu, jak hodowałem auratusy nie miałem takich problemów. Pamiętam jak zakupiłem pierwsze swoje auratusy 4 szt. i trafił mi się harem 1+4, a teraz jakaś masakra :/