Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, zamawiam właśnie moje pierwsze akwarium słodkowodne. Zbiornik ma 540 litrów i planuję zakup pyszczaków z rodziny Pseudotropheus demasoni. Nie chcę mieszać gatunków, chciałbym mieć w akwarium tylko ten gatunek i tu pojawia się moje pytanie, ile rybek z powyższego gatunku do zbiornika o podanym litrażu? Czy są jakieś przeciwwskazania, żeby w akwarium był tylko jeden gatunek ryb?

Opublikowano

Szkoda takiego szkła na jeden gatunek ale jak tak lubisz to spoko :) Kup 20-30 sztuk młodzieży i czekaj co się będzie działo. Demasoni to bardzo nieobliczalny gatunek więc nigdy nikt Ci nie powie co się dokładnie stanie. Powodzonka życzę i nie zapomnij wrzucić fotki do naszej galerii!

Opublikowano

Mam podobne zdanie do Seby, mógłbyś pomyśleć nad innymi roślinożernymi gatunkami i też miałbyś piękny zbiornik z różną kolorystyką ;) ale oczywiście zrobisz jak uważasz ;) czekamy na fotki :)

Opublikowano

Heh, dzięki za odpowiedzi. Zastanowię się w takim razie czy nie wymieszać różnych gatunków :) Jak pisałem, to moje pierwsze akwarium i każda pomoc mile widziana :D Na razie poszło zamówienie na szkło do Akwarium Szczecin, wiec na wybranie rybek jest jeszcze trochę czasu :) Chwilowo większym problemem jest wybór kamieni :)

A fotki oczywiście będą jak tylko będzie co pokazać :)