Krzysztof Opublikowano 5 Października 2015 #1 Opublikowano 5 Października 2015 Witam, zamawiam właśnie moje pierwsze akwarium słodkowodne. Zbiornik ma 540 litrów i planuję zakup pyszczaków z rodziny Pseudotropheus demasoni. Nie chcę mieszać gatunków, chciałbym mieć w akwarium tylko ten gatunek i tu pojawia się moje pytanie, ile rybek z powyższego gatunku do zbiornika o podanym litrażu? Czy są jakieś przeciwwskazania, żeby w akwarium był tylko jeden gatunek ryb?
JemioloSeba Opublikowano 5 Października 2015 #2 Opublikowano 5 Października 2015 Szkoda takiego szkła na jeden gatunek ale jak tak lubisz to spoko Kup 20-30 sztuk młodzieży i czekaj co się będzie działo. Demasoni to bardzo nieobliczalny gatunek więc nigdy nikt Ci nie powie co się dokładnie stanie. Powodzonka życzę i nie zapomnij wrzucić fotki do naszej galerii!
MatiK Opublikowano 6 Października 2015 #3 Opublikowano 6 Października 2015 Mam podobne zdanie do Seby, mógłbyś pomyśleć nad innymi roślinożernymi gatunkami i też miałbyś piękny zbiornik z różną kolorystyką ale oczywiście zrobisz jak uważasz czekamy na fotki
Krzysztof Opublikowano 6 Października 2015 Autor #4 Opublikowano 6 Października 2015 Heh, dzięki za odpowiedzi. Zastanowię się w takim razie czy nie wymieszać różnych gatunków Jak pisałem, to moje pierwsze akwarium i każda pomoc mile widziana Na razie poszło zamówienie na szkło do Akwarium Szczecin, wiec na wybranie rybek jest jeszcze trochę czasu Chwilowo większym problemem jest wybór kamieni A fotki oczywiście będą jak tylko będzie co pokazać
Rekomendowane odpowiedzi