amigo76 Opublikowano 3 Października 2015 Autor #11 Opublikowano 3 Października 2015 Rozważ przeniesienie jednej rury zasysającej na drugą stronę (w pobliże wylotu filtra) - na pewno będzie Ci efektywniej zbierało nieczystości. Mòwisz przełożyć,myślałem o tym!,pewnie tak zrobię.wtedy wylew by się znalazł Przy zasysaniu.zasysanie-wylew. Wylew zasysanie.
Patryk1009 Opublikowano 3 Października 2015 #12 Opublikowano 3 Października 2015 Kolego przecież mówiłem ci o tym od samego początku twojej przygody by wlot i wylot umieścić po przeciwnych stronach.
amigo76 Opublikowano 4 Października 2015 Autor #13 Opublikowano 4 Października 2015 hm.chyba się nie rozumiemy. ja mam po dwa wyjścia i wejścia w swojej 700-tce. czyli mam zrobić na "krzyż" wlot wylot po lewej i wlot wylot po prawej ? o to chodzi?
suricade Opublikowano 4 Października 2015 #14 Opublikowano 4 Października 2015 Zobacz temat Stana o cyrkulacji. Możesz dać jeden wlot i wylot po lewej , wylot skierowany np. na tylna szybę a po prawej tak samo tyle , ze na przednią. Czy zdziała zobaczysz w praktyce.
Andrzej Głuszyca Opublikowano 4 Października 2015 #16 Opublikowano 4 Października 2015 Amigo.. i tak naprawdę dobrze ustawisz cyrkulację dopiero wtedy kiedy będziesz miał ryby i odchody. Bo wtedy zobaczysz naocznie co jest źle. Nawet gdybyś teraz nasypał troszkę pokarmu to i tak nie będzie to to samo co pływające odchody gdyż te drugie maja inny ciężar właściwy co widać po ich cyrkulowaniu w porównaniu z pokarmem.
Rekomendowane odpowiedzi